Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasının Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile proje ortağı olduğu “Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Projesi”nde safran hasadı başladı.
Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akgül ile birlikte safran hasadı yapan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal, Safran’da hedeflerinin gelecek yıllarda kapasiteyi artırmak olduğunu söyledi.
Başkan Ünal, “Yaklaşık 50 dönüm arazi üzerine kurulan ’Lavanta Kokulu Safran Bahçemizde’ safran hasadına başladık. Dünyanın en pahalı baharatı olan ve ilçemize adını veren safran çiçeğimiz yaklaşık olarak 45 gün daha çiçek açacaktır. Proje üzerine yaptığımız çok amaçlı binamız geçtiğimiz aylarda hizmete girmişti, önümüzdeki bahar aylarında da peyzaj projemizi gerçekleştirerek Safranbolu’muza yakışır bir projeyi halkımıza kazandırmış olacağız. Bu proje hepimizin projesidir. Tüm yıl boyunca Safranbolu’dan talep edilen ürün üretilemediğinden, safranın üretim kapasitesini artırarak gözbebeği çiçeğimizi yarınlara taşımak birinci önceliğimizdir. Karabük’ümüzün tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan idarecilerimizi çalışanlarımızı, üyelerimizi vakti olan tüm hemşehrilerimizi bu görsel şölene bekliyoruz” dedi.


278
Safranova’da safran hasadı başladı
831
Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı
Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.
Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

