Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Ekim, 2023 18:45 tarihinde yayınlandı
0

Safranova’da safran hasadı başladı

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasının Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile proje ortağı olduğu “Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Projesi”nde safran hasadı başladı.
Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akgül ile birlikte safran hasadı yapan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal, Safran’da hedeflerinin gelecek yıllarda kapasiteyi artırmak olduğunu söyledi.
Başkan Ünal, “Yaklaşık 50 dönüm arazi üzerine kurulan ‘Lavanta Kokulu Safran Bahçemizde’ safran hasadına başladık. Dünyanın en pahalı baharatı olan ve ilçemize adını veren safran çiçeğimiz yaklaşık olarak 45 gün daha çiçek açacaktır. Proje üzerine yaptığımız çok amaçlı binamız geçtiğimiz aylarda hizmete girmişti, önümüzdeki bahar aylarında da peyzaj projemizi gerçekleştirerek Safranbolu’muza yakışır bir projeyi halkımıza kazandırmış olacağız. Bu proje hepimizin projesidir. Tüm yıl boyunca Safranbolu’dan talep edilen ürün üretilemediğinden, safranın üretim kapasitesini artırarak gözbebeği çiçeğimizi yarınlara taşımak birinci önceliğimizdir. Karabük’ümüzün tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan idarecilerimizi çalışanlarımızı, üyelerimizi vakti olan tüm hemşehrilerimizi bu görsel şölene bekliyoruz” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
corum fknin super lige yukselmesi sehri ayaga kaldirdi D2U85WpM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi.

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi.

Taraftarlar duygularını paylaştı

Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, “Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir” dedi.

Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, “Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum” diye konuştu.

Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, “Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin