Safranbolu’da akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, Esentepe Mahallesi’nde bir sitenin istinat duvarını yıktı. İstinat duvarının yıkılmasıyla birlikte sitenin zemin katında bulunan evler ile otoparkları su bastı. Yağış nedeniyle ilçede zor anlar yaşanırken, yollar adeta göle döndü ve sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.
Sağanak yağışın etkisiyle Safranbolu Esentepe mahallesinde bulunan bir sitenin yıkılan istinat duvarı, site içersinde bulunan evlerin zemin katında su baskınına neden oldu. Yağmur suyu ve pis su giderinin karıştığı baskında, zemin katta oturan vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı. Apartman sakinleri, yıkılan istinat duvarının yanı sıra, sel sularının bastığı binalarını kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı.
Vatandaşlar, zemin katlarını basan yağmur suyu ve pis su karışımını tahliye etmek için yoğun çaba harcadı. Yaşanan bu olay, site sakinlerini hem maddi hem de manevi açıdan olumsuz etkiledi. Belediye ekiplerinin bölgedeki hasarı tespit edip yardım çalışmalarına başlaması bekleniyor.
Olay sonrası bölgedeki incelemeler devam ederken, yetkililer vatandaşları olası yeni yağışlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.
>>>VİDEO<<<
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından klâsik hale getirilen Milletlerarası Ultra Sümela Maratonu’nun 3.’sü büyük bir coşku ve iştirakle gerçekleştirildi.
Doğanın eşsiz hoşluklarına konut sahipliği yapan Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi Ulusal Parkı’nda düzenlenen aktifliğe, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli sportmenlerin yanı sıra birçok yabancı atlet da iştirak gösterdi. Sabah saat 07.00’de başlayan yarışın startı, Trabzon Büyükşehir Belediye Lider Vekili Faruk Kanca’nın iştirakiyle verilirken Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da maratona katılanlar ortasında yer aldı. Atletler; 61K, 22K ve 12K olmak üzere üç farklı parkurda kıyasıya çaba etti. İştirakçiler, Sümela Manastırı’nın eteklerinde, Karadeniz’in büyüleyici tabiatı eşliğinde unutulmaz bir spor tecrübesi yaşadı. Aktiflik boyunca sportmenler kadar izleyiciler de tabiatla iç içe geçen bu eşsiz atmosferin tadını çıkardı.
Yarışta 61K erkeklerde Kemal Kukul birinci olurken, Anton Kavtasev ikinci, Şakir Atmaca ise üçüncü sırada yer aldı. Bayanlar 61K kategorisinde Tatiana Maksimova birinciliği, Cemile Çelik ikinciliği elde etti. 22K erkeklerde Aykut Kırsay birinciliği elde ederken, Bülent Işık ikinci, Cevdet Aydemir ise üçüncü oldu. Bayanlar 22K kategorisinde Nilüfer Kemaloğlu birincilik ipini göğüslerken, Kübra Şen ikinci, Nihal Yüksel Yaylagül üçüncü sırada yarışı tamamladı. 12K erkeklerde Tuncay Uzuner birinci, Buyruk Ayvaz ikinci, Erhan Çalışkan üçüncü olurken; 12K bayanlarda Hava Terzi birinci, Derya Samancı ikinci, Berna Köksal ise üçüncü oldu. Yarış sonunda düzenlenen ödül merasiminde atletlere madalyaları takdim edildi.