Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
01 Şubat, 2025 20:17 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’ya Yeni Nesil Kütüphane Yapılacak

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Muhammet Yasin Aydın, Safranbolu’da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ilçe halk kütüphanesinin yıkılarak yerine modern ve donanımlı yeni bir kütüphane inşa edileceğini duyurdu.

Aydın, projenin 2025 Yatırım Programı’na dahil edildiğini ve 87 milyon TL ödenek ayrıldığını açıkladı. Yeni yapılacak kütüphanenin, günümüz ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanacağını ve hem öğrenciler hem de kitapseverler için çağdaş bir öğrenme merkezi olacağını dile getirdi.

Özellikle sınav dönemlerinde üniversite ve lise öğrencileri tarafından yoğun şekilde kullanılan mevcut kütüphanenin yenilenmesi, öğrenciler tarafından uzun süredir talep ediliyordu. Yeni kütüphanenin, gelişmiş teknolojik altyapısı ve geniş kaynak yelpazesiyle daha kullanışlı ve konforlu bir ortam sunması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yesilirmak tasti 8 asirlik tas koprunun uc gozu su altinda kaldi Qy2EFaKt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı

Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.

Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.

Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin