67ab1f6e562c4
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
11 Şubat, 2025 12:59 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’ya 300 Milyon TL’lik  Yatırım

Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Safranbolu Aldeğirmen Barajı inşaatında önemli aşamalar kaydedildi. Proje kapsamında 300 milyon TL ek kaynak aktarımı sağlandı.

Karabük Filyos Havzası’nda yapımı devam eden ve 1,07 milyar TL toplam maliyetle planlanan Aldeğirmen Barajı’nın inşaatı hızla ilerliyor. Baraj tamamlandığında 24 hm³ su depolama kapasitesine sahip olacak ve 1.255 hektarlık tarım arazisinin sulanmasına hizmet ederek bölge tarımına büyük katkı sunacak.

Projenin %78’lik kısmı tamamlanırken tersip bendi başarıyla bitirildi. Kazı, kaplama, harçlı kaya dolgu ve diğer inşaat çalışmalarının hızla devam ettiği proje için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 300 milyon TL ek kaynak aktarıldı.

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Yasin Aydın yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanlığımızı,  İl başkanımız ve milletvekillerimizle birlikte ziyaret ederek projenin mevcut durumu ve ihtiyaçları hakkında kapsamlı bir değerlendirme gerçekleştirdik.

Sayın Bakanımızın değerli destekleriyle projeye 300 milyon TL kaynak aktarmıştır.

Bu destek, baraj inşaatının hızla tamamlanmasına ve bölge halkının barajdan daha erken faydalanmasına önemli katkı sağlayacaktır.

Safranbolu Aldeğirmen Barajı, sadece bir sulama projesi değil; aynı zamanda bölgenin ekonomik, sosyal ve çevresel kalkınmasına katkı sağlayacak stratejik bir yatırımdır.

Baraj sayesinde sulama imkânı artacak, ürün çeşitliliği ve tarımsal verimlilik önemli ölçüde yükselecektir. Safranbolu Aldeğirmen Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte tarım arazilerinin verimliliği artacak, bölge halkı ekonomik ve sosyal açıdan önemli kazanımlar elde edecektir.

Projenin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen başta Tarım ve Orman Bakanlığımız, İl Başkanımız ve Milletvekillerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

Bu büyük yatırımın bölge halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

DSİ su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmaya devam ediyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Muammer

    Duzçam göletinden bi haber varmı?

Yeni yorumlara kapalı.

karabuk amator futbol liginde play off yari final maclari tamamlandi Y9I5x5bH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük amatör futbol liginde play-off yarı final maçları tamamlandı

Karabük’te 1.Amatör Futbol Ligi Play-Off yarı final müsabakaları tamamlandı.

Karabük 1.Amatör Lig Play-Off final karşılaşması Safranboluspor ve Eskipazar Belediyespor takımları arasında oynanacak.

Karabük Onur Futbol Sahası’nda oynanan yarı final maçlarında Safranboluspor rakibi Yortanspor’u 4-1, Eskipazar Belediyespor rakibi Safranbolu Bağlar Spor Kulübü’nü 5-3 mağlup ederek finale isimlerini yazdırdı.

Final maçını kazanan takım direkt olarak Bölgesel Amatör Lig’in yükselerek (BAL) Karabük’ü temsil etmeye hak kazanacak.

Karabük 1.Amatör Lig Play-Off final karşılaşmasının 10 Mayıs Pazar günü Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda oynanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Muammer

    Duzçam göletinden bi haber varmı?

Yeni yorumlara kapalı.