Karabük Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından tasarımı Safranbolu mimari değerleri yansıtılarak yapılan ve Ağustos 2015’de inşaatı tamamlanması planlanan Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ve Safranbolu Turizm Fakültesi binası hızla yükseliyor.
Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ve Safranbolu Turizm Fakültesi bina inşaatında incelemelerde bulunan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mehmet Gül eşliğinde Yüklenici Firma Yetkilisi Hüseyin Demirci’den bilgi aldı.
İki bodrum kat, zemin kat artı 5 kat olarak inşası devam eden, 650 ve 250 kişilik olmak üzere iki adet konferans salonu, 440 ve 260 kişilik iki adet yemekhanesi bulunan, I.öğretim ve II. öğretim olarak 10 bin öğrencinin öğrenim göreceği Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ve Safranbolu Turizm Fakültesi binasının 2800 m2 oturma alanı ve 22.400 m2 toplam kullanım alanı bulunuyor.
İnceleme sonrasında açıklama yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal: “Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ve Safranbolu Turizm Fakültesi bizler için çok önemli. Binamız dış görünümü ile UNESCO tarafında Dünya Miras Kenti olarak koruma altına alınan tarihi Safranbolu mimari değerlerini, tarihin güzel dokusunu yansıtırken aynı zamanda da modern bir görünüme sahiptir. Binamız Karabük’te örnek bir projedir. Binamızın büyüklüğünden dolayı 24 m kiriş açıklığı Ülkemizde 3-4 yıldır, Karabük’te ise ilk kez bu bina da uyguladığımız alt germe sistemiyle geçilmiştir. Bu kirişlerden binada toplam 46 adet vardır.
Bu binanın projelendirilmesini sadece Biz Karabük Üniversitesi olarak değil, Kaymakamlığımız, Belediyemiz, siyasi parti yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluşları ile birlikte hem fonksiyon olarak hem de görsellik olarak onlarca toplantı yaparak birlikte karar verdik. Bu bina hem üniversitemizi hem de Safranbolu’yu bir adım değil onlarca adım ileriye götürecek ve rekabetçi bir bina olacaktır.
Bu binanın bitmesiyle birlikte üniversite halk kaynaşması gerçekleşecek, Resmi gün ve haftaların kutlanması ve tüm toplantılar bu bina içerisinde yapılacak. Bu amaçla Karabük’ün en büyük konferans salonları ve sergi salonları bu bina içerisinde yapılmaktadır.
Projenin başlamasından bugüne kadar katkı sağlayan başta Milletvekillerimiz Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci ile Eski Milletvekillerimiz Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal olmak üzere Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Eski Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolulu İş Adamı Şefik Dizdar, Safranbolu Yüksek Öğretimi Destekleme Derneği Başkanı Nuriye Sığın ve Dernek Yönetim Kurulu’na, tüm kamu kurum kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, Safranbolu halkına ve Binamızın hızla yükselmesini sağlayan başta Yüklenici Firma Yetkilileri olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.”dedi.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Jandarma Teşkilatı’nın 186. kuruluş yıldönümünü münasebetiyle Vilayet Jandarma Kumandanı Jandarma Kıdemli Albay İsmail Gökcek ve Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Kumandan Vekili Jandarma Kıdemli Albay Ercan Özkan, beraberindeki rütbeli çalışanını kabul etti.
Ziyarette; Vilayet Jandarma Kumandanı Gökcek, Jandarma Teşkilatı’nın 186. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler hakkında Vali Mustafa Yavuz’a bilgi verdi. Ziyaretin akabinde açıklamada bulunan Vali Yavuz, Jandarma Teşkilatı’nın ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveriyle vazife yaptığını vurgulayarak, "Kuruluşundan bugüne vatan sevgisiyle misyon yapan Jandarma Teşkilatımız; halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, cürümleri önlemek ve kamu tertibini korumak ismine gece gündüz demeden çalışmaktadır. Gücünü milletimizin sevgisi ve inancından alan jandarmamız, vazifesini üstün bir sorumluluk anlayışıyla muvaffakiyetle yerine getirmektedir. Bu vesileyle, Jandarma Teşkilatımızın 186. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, aziz vatanımızın dört bir yanında fedakârca misyon yapan tüm jandarma işçimize sıhhat, muvaffakiyet ve iyilikler diliyorum" dedi.