blank
Mustafa Akgün tarafından
18 Nisan, 2025 14:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’nun Tarihi Sokaklarında Dinginlik ve Coşku Bir Arada

Gece Yürüyüşü Tamamlandı

Safranbolu'da geleneksel olarak düzenlenen gece yürüyüşü, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinlik, Turizm Haftası’nın 49. yıl dönümüne özel olarak düzenlendi ve şehrin turizm potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Katılımcılar, tarihi kentin dar sokaklarında yürürken, gece atmosferinin büyüleyici etkisi altında Safranbolu’nun kültürel zenginliğini deneyimledi.

Safranbolu Ulu Camii önünde başlayan yürüyüş, tarihi dokusuyla ünlü Değirmenci Konak'tan Meymune Valide Konağı’na, Güldalı Konak önünden Yemeniciler Arasta Arkası'ndan devam ederek Kazdağlıoğlu Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş sırasında katılımcılara, yöresel ikramlarda bulunuldu. Safranbolu'nun eşsiz mimarisi ve gece dinginliği eşliğinde keyifli anlar yaşandı.

Yürüyüşe Karabük Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) üyesi Emine Çetinkaya Uluateş, yürüyüşün özellikle gece saatlerinde düzenlenmesinin, tarihi kentin gizemli ve dingin atmosferini ön plana çıkarmak ve ziyaretçilere farklı bir deneyim sunmak amacıyla tercih edildiğini belirtti. Yürüyüş sırasında katılımcılar, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yerinin önemine vurgu yaparken, şehrin korunması ve turizmin geliştirilmesi adına farkındalık yaşamayı hedefledi.

Etkinliğin sonunda katılımcılara teşekkür edilerek, önümüzdeki yıl gece yürüyüşlerinin devam edeceği belirtildi. Safranbolu’nun gece görünümü, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Yürüyüş tamamlandığında ise Safranbolu Belediyesi’ne ait üstü açık otobüsle katılımcılar Kıranköy'e ulaştırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Aralık, 2025 11:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Kar Birikintileri İş Yerlerinin Sundurmalarını Çökertti

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, sanayi sitesinde bulunan iş yerlerine ait sundurmalar yoğun kar birikimi nedeniyle çöktü. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Safranbolu Sanayi Sitesi’nde meydana gelen olayda, iş yerlerinin önünde bulunan sundurmalar, çatılarda biriken karın ağırlığını taşıyamayarak çöktü.

Çökmeden sadece 10 saniye önce bir esnafın, dükkanına girmesi ihtimali bir facianın önüne geçti.
O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerinde, esnafın dükkana girdikten sonra kadrajdan çıktığı ve yaklaşık 10 saniye sonra sundurmanın çöktüğü anlar yer aldı.

Çökme sonucu maddi hasar oluşurken diğer esnaflarda çatılardaki kar birikintilerini temizlemek için çalışma başlattı.

Çayevi işletmecisi Ramazan Hamza (55), temizledikleri çatının aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle yeniden karla dolduğunu belirtti.

Hamza, 10 saniyeyle canını kurtardığını belirterek, tek sevinçlerinin hiç kimseye zarar gelmemesi olduğunu söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin