Karabük Postası tarafından
08 Aralık, 2022 13:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’nun Proje Başarıları TÜBİTAK ile Devam Ediyor

TÜBİTAK 4004 Bilim ve Toplum Destekleme Programları Matematik Yılı Özel Çağrısı kapsamında; Vilayetler Birliği Ortaokulu Müdürlüğü'nce hazırlanan "DOĞADA YÜRÜYORUM MATEMATİĞİ SEVİYORUM"  projesi kabul edildi. Milli Eğitim Bakanlığı Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem öğrenimini kolaylaştıracak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlayacak "Matematik Seferberliği" başlattı. Bu bağlamda projede MATEMATİK ana teması etrafında doğada fiziksel aktivite ile sağlıklı yaşama yönelirken,  Matematik dersine ilginin artırılması, farklı kurumlarla işbirliği yapılıp eğitim öğretimin okul dışı faaliyetlerle çeşitlendirilmesi, hedef kitlenin sportif, sosyal, düşünme, araştırma ve öz yönetim becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Projenin hedef kitlesini Safranbolu'da bulunan ortaokulların 7. Sınıf öğrencileri oluşturuyor. Proje amacı doğrultusunda; "Matematik Seferberliği Farkındalığı", Matematikle Sağlıklı Yaşam", "Matematikle Doğada Spor", "Matematik ve Çevre Okur Yazarlığı", vb. bir çok faaliyetler gerçekleştirecek. Proje etkinlikleri öğrencilerin eğlenerek, yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş; "İlçemizde proje alanında bir çok başarılara imza atılmaktadır. Ayrıca farklı türlerde projeler hazırlanarak yarınlarımız olan öğrencilerimizin geleceğe daha donanımlı hazırlanmasına imkan tanınmaktadır. Projenin hazırlanmasında emeği geçen okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. (Nurettin Acar)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de otelde çıkan yangın paniğe neden oldu

Gümüşhane’de bulunan bir otelde gece saatlerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Otel çalışanının süratli müdahalesi muhtemel bir faciayı engelledi.
Yangın, gece saatlerinde Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Zigana Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, otelin alt katındaki mutfak kısmında, birinci belirlemelere nazaran elektrik kontağından çıktığı bedellendirilen yangın, yapının ahşap olması nedeniyle kısa müddette büyüdü. Otel işçisinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sıhhat, itfaiye, AFAD ve polis takımı sevk edildi. Gruplar olay yerine ulaşmadan evvel otelde konaklayan 9 kişi, gece nöbetindeki 3 işçi tarafından inançlı bir formda tahliye edildi. Çalışanın serinkanlı ve dikkatli müdahalesi sayesinde tahliye süreci meselesiz tamamlanırken, muhtemel bir facianın önüne geçildi. Yangında can kaybı yaşanmazken, dumandan etkilenen 3 otel işçisi tedavi altına alındı. Sıhhat durumlarının âlâ olduğu öğrenildi.
İtfaiye gruplarının çalışmasının akabinde yangın büsbütün denetim altına alınırken, çıkış sebebiyle ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.
"Otel işçisinin ihtiyatlı davranışıyla otel kısa müddette tahliye edildi"
Yangının akabinde alanda incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, "İtfaiye grupları olay yerine gelene kadar 5 odada bulunan toplam 9 konuk, 3 işçi tarafından tahliye edildi. İşçinin ihtiyatlı davranışı sayesinde otel kısa müddette boşaltıldı. Çok şükür rastgele bir önemli yaralanma ya da can kaybı yok. Yangının otelin alt katında bulunan mutfak kısmındaki aygıtların yer aldığı alanda meydana gelen elektrik kontağından çıktığı bedellendiriliyor. Burası ahşap bir yapı olduğu için süratli müdahale çok kıymetliydi ve itfaiyemiz bunu başardı. Konuklarımızı kent içinde tahsis ettiğimiz bir otelde ağırlayacağız. Dumandan etkilenen 3 çalışanımız tedavi altına alındı ve sıhhat durumlarında rastgele bir olumsuzluk yok" dedi.
"Otel çalışanı canla başla bizim tahliyemizi sağladı"
Eşiyle birlikte otelde konaklayan Aytaç Akyol ise, "Gece saatlerinde otelde alarm ötmeye başladı ve içeriye ağır bir duman kokusu gelmeye başladı. Kapıyı açtığımda mutfak tarafında duman ve alevleri gördüm. Sonrasında buradaki misyonlu çalışanın yönlendirmesiyle alt kata inerek, bahçe katındaki duvardan geçerek dışarı çıktık. Duman ve alevleri görünce, doğal gazdan kaynaklı patlama riski olabileceğini düşünerek panikle kendimizi dışarı attık. Çalışanlar bizim tahliyemizi sağladı, canla başla çalıştılar, çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin