Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin İlk Ulusal ve Uluslararası Sosyal Bilimler Festivali olan SOSYALFEST'e Safranbolu'daki okullardan 96 Proje başvurusu yapıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu; "Safranbolu eğitimde başarılı ve iddialı bir kent. Safranbolu eğitim ailesi olarak akademik alandaki başarıyı sosyal, kültürel ve sportif alanların yanı sıra projelerle ilgili olarak da özgün ve başarılı çalışmalar ile desteklemeye ve eğitimi bir bütün olarak düşünüp eğitimin kalite çıtasını daha da yükseltmeye çalışıyoruz.
Okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin özverili gayretleri, öğrencilerimizin başarıları ve velilerimiz ilgi ve destekleri ile TEKNOFEST'den SOSYALFEST'e, TÜBİTAK'tan ERASMUS projelerine kadar birçok alanda çok güzel ve özgün çalışmalar yapılıyor. Son olarak Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin İlk Ulusal ve Uluslararası Sosyal Bilimler Festivali olan SOSYALFEST 'e İlçemizdeki Okullarımızdan 96 proje başvurusu yapıldı. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. (Yusuf Korkmaz)
Çorum’da uzun yıllardır besicilik yapan vatandaşın itinayla beslediği 1 ton 150 kilogram tartısındaki "Paşa" 380 bin TL’ye alıcısını bekliyor.
Çorum’da yaşayan İbrahim Işık isimli çiftçinin yetiştirdiği kurbanlıklardan "Paşa" isimli tosun, 1 ton 150 kilogram tartısıyla dikkat çekiyor. Uzun yıllardır hayvancılıkla uğraşan Işık’ın yetiştirdiği kurbanlık hayvanlardan ikisi 1 ton 150 kilograma, bir tanesi ise 1 ton 50 kilograma ulaştı. 1 ton 150 kilogram tartısındaki "Paşa", fiyatıyla da dudak uçuklatıyor. 380 bin TL’ye alıcısını bekleyen "Paşa"ya ve öteki hayvanlara ihtimamla baktıklarını belirten Işık, 1 ton 150 kilogram tartısındaki başka hayvanı ise sattığını söz etti.
"Hayvanlarımızı yonca, yulaf, arpa ve kaba yemle besleme yapıyoruz"
Hayvanlarını büyük itinayla ve doğal sistemlerle yetiştirdiğini belirten Işık, "Hayvanlarımızı yonca, yulaf, arpa ve kaba yemle besleme yapıyoruz. Fiyat konusunu aslında çok lisana getirmek istemiyorum ancak soranlar oluyor. Gerek toplumsal medyadan gerek telefonla arayarak bilgi almak isteyenler oluyor. Bu hayvanımıza 380 bin TL diyoruz. Olağan pazarlık sünnettir, gelen müşterilerimizle kurbanlık başında konuşuruz. Başka bir Paşa’mız da satıldı. Sağ olsun, alan kişi Ankara’da, toplumsal medyadan bizi görüp irtibata geçti. Pazarlığımızı da o halde yaptık. Bu Paşa’mız ise nasip olursa hala duruyor" dedi.
Hayvanları büyük bir emekle beslediklerini belirten Işık, "Biz de bu işin içindeyiz lakin asıl emeği çobanımız veriyor. Sağ olsun, bizden daha fazla ilgileniyor. Biz de elimizi taşın altına koyuyoruz, üzerimize düşeni yapıyoruz lakin çobanlarımızın emeği çok daha fazla. Dönemine nazaran değişiklik gösteriyor ancak kurban devrinde ortalama 80 baş hayvanımız oluyor. Bu hayvanları bir yıl öncesinden yaylaya çıkarıyoruz. Dört ay boyunca yaylada otlatıyor, güneşini ve yeşilliğini aldırıyoruz. Sonrasında besiye sokuyoruz. Yaklaşık 1 yıl boyunca besi yapıyoruz" diye konuştu.
Işık, kimi büyük hayvanları farklı müşteriler bularak pay formunda sattıklarını söz etti.