Safranbolu’daki kuyumcu soygununda çalınan altınlar ele geçirildi, zanlılar her yerde aranıyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
safranboludaki kuyumcu soygununda calinan altinlar ele gecirildi zanlilar her yerde araniyor CAz4exrd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ocak, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’daki kuyumcu soygununda çalınan altınlar ele geçirildi, zanlılar her yerde aranıyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kar maskeleri ve silahlarla kuyumcudaki 3 kişiyi etkisiz hale getirerek yaklaşık 20 kilo altın çalan 3 zanlıyı yakalama çalışmaları sürüyor. Karabük Valisi Mustafa Yavuz, soygun sırasında doldurulan iki çantanın güvenlik güçlerince ele geçirildiğini açıkladı. Kanyon bölgesine kaçan 3 soyguncu için özel harekat takımları de bölgeye sevk edildi.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Safranbolu ilçesinde gerçekleşen silahlı soygunla ilgili açıklamalarda bulundu. Sadri Artunç Caddesi’nde yaşanan olayla ilgili bilgi alan Vali Yavuz, olayın akşam saat 18.00 civarında bir kuyumcuda meydana geldiğini belirtti. Yavuz, “Bugün akşam 18.00’e hakikat Safranbolu ilçemizde bir kuyumcumuzda üç kar maskeli ve eli silahlı bireyler tarafından soygun gerçekleştirildi. En başta şunu söyleyeyim. En büyük tesellimiz ve en büyük sevincimiz rastgele bir vatandaşımızın canına sorunun gelmemesi. İş yerinde çalışan arkadaşlarımızın, vatandaşımızın, esnafımızın rastgele birinin canına kasvet gelmemesi bizim en büyük tesellimiz” dedi.

“Özel harekat polisleri bölgeye sevk edildi”

Vali Yavuz, şahısların kaçtıkları bölgede arama-tarama faaliyetlerinin sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

“Maskeli eli silahlı 3 şahıs kuyumcumuza giriyor. Üç çalışanımızı yere yatırıp etkisiz hale getirdikten sonra sırtlarında getirmiş oldukları çantalarla kuyumcudaki birtakım mücevherleri çantalarına doldurarak kaçmak isterlerken gerek emniyet kuvvetlerimiz tarafından gerekse vatandaşlarımız tarafından maskeli ve eli silahlı şahısların kovalanması sonrasında kaçtıkları bölgede sırtlarında çalmış oldukları altınlarla, mücevherlerle iki çanta emniyetimiz tarafından ele geçirildi. Ellerinde üç silah olduğunu kıymetlendiriyoruz. Bu üç silahın ikisi emniyet kuvvetlerimiz tarafından elde. Şu anda kaçtıkları tarafa gerçek hem emniyet müdürlüğümüz tarafından bütün kuvvetimizle birlikte hem jandarmamız tarafından kaçabilecekleri bütün güzergahlarda köy yolları dahil, ana yollarda kapama süreci yaparak alanı daraltıyoruz. Özel harekat polislerimiz de geliyor. Coğrafya kanyon bölgesi. Biraz mağaraların ve yeşil vadilerin, suyun olduğu bölge. Özel harekat orada gerekli arama ve taramaları yapacaklar. İnşallah kısa müddet içerisinde bunu şahısları kısa müddette yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Tekrar çok geçmiş olsun diyorum. Safranbolu halkımıza ve esnafımıza duyarlılıklarından ötürü hakikaten teşekkür ediyorum. Zira evet arkadaşlarımız, emniyet kuvvetlerimiz bu şahısların peşine düşüp onları yakalama çalışması yaparken Safranbolu halkımız da vatandaşlarımız da esnafımız da bizlere çok yardımcı oldular. Aslında bundan ötürü ki kısa mühlet içerisinde ellerindeki üç silahtan iki silahı ele geçirdik. Çaldıkları gereçlerle birlikte iki çantayı arkadaşlarımız ele geçirdiler. İnşallah kısa müddet içerisinde hem şahısları hem de ellerinde olduğunu değerlendirdiğimiz silahı da ele geçirip şahısları da kısa müddette yakalayarak yapmış oldukları bu aksiyonun bedelini öderler. Adalete teslim ederiz. Adaletimize, yargımıza güveniyoruz. Onlar aslında gerekli süreçleri yapacaklardır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq2 3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mart, 2026 13:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te sosyal hizmetler mobil araçla vatandaşın ayağına gidiyor

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, vatandaşlara daha hızlı ve etkin hizmet sunmak amacıyla başlattığı saha çalışmalarına mobil sosyal hizmet aracıyla devam ediyor. İl merkezinde gerçekleştirilen uygulama kapsamında ekipler, sahada vatandaşlarla birebir temas kurarak devletin sunduğu imkanları yerinde anlattı.

Yürütülen çalışmalarla, sosyal hizmetlere erişimin kolaylaştırılması, rehberlik ve danışmanlık faaliyetlerinin ayakta sunulması ve kamu hizmetlerinin daha görünür hale getirilmesi hedeflendi. Mobil araç çevresinde oluşturulan bilgilendirme noktalarında vatandaşlara, Bakanlık bünyesindeki sosyal yardımların yanı sıra aile danışmanlığı, çocuk, kadın, engelli ve yaşlılara yönelik hizmet modelleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Saha ziyaretleri sırasında ekipler, ihtiyaç sahiplerinin durumunu yerinde tespit ederek gerekli başvuruları anında aldı. Vatandaşlar, ilgili hizmet birimlerine yönlendirilerek süreçlerin hızlı ve etkin bir şekilde ilerlemesi sağlandı.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla sosyal hizmetleri sahaya taşımaya ve toplumun her kesimine ulaşmaya kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin