Reklam
Reklam
IHA
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
21 Mart, 2025 15:06 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’daki Kirli Dere Tepki Çekiyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesindeki tarihi Cinci Han’ın arkasında bulunan Akçasu Deresi, son zamanlarda artan kirliliğiyle dikkat çekiyor. Safranbolu Eski Çarşı’da yer alan  tarihi alandaki derenin kötü görüntüsü, hem yerli hem de yabancı turistlerden tepki topluyor.

Ziyaretçilerin ilgisini çeken bu bölge, tarihi dokusu ile bilinse de, deredeki atıkların ve kirliliğin artması, kente gelenlerin olumsuz yorumlar yapmasına neden oluyor. Özellikle, tarihi yapıları çevreleyen doğa ile uyumsuz bir görüntü ortaya çıkarken, Safranbolu’nun tarihi değerlerine zarar veren bu durum, vatandaşlar ve ziyaretçiler tarafından endişe ile karşılanıyor. Burada bulunan esnaflar ve vatandaşlar yetkililerin bir an önce bu sorunla ilgili adım atması ve dereyi temizlemeye yönelik çalışmalar yapması gerektiğini ifade ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda ogrencilerin tasarladigi su alti robotu sar 14 begeni topladi Im6bcNTd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da öğrencilerin tasarladığı su altı robotu “SAR-14” beğeni topladı

Bolu İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri tarafından geliştirilen uzaktan kumandalı “SAR-14” su altı robotu, Antalya’da düzenlenen 18. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda sergilendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde Antalya’da gerçekleştirilen 18. Uluslararası MEB Robot Yarışması’na katılan Bolu İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri, geliştirdikleri “SAR-14” isimli su altı robotuyla Bolu’yu temsil etti. Öğrencilerin uzun süren çalışmalar sonucu tasarlayıp ürettiği uzaktan kumandalı su altı robotu, yarışmanın Su Altı Robot Kategorisi’nde yer aldı. Yarışma alanında kurulan stantta sergilenen “SAR-14”, katılımcılar ve ziyaretçilerden ilgi gördü. Ayrıca yarışma alanında bulunan havuzda robotun uygulamalı tanıtımı yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin