Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Haziran, 2025 13:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da yön tabelaları yenileniyor

Karabük’ün tarihi ve turistik ilçesi UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu’da, Kurban Bayramı öncesinde şehir içi yönlendirme tabelaları yenilendi. Safranbolu Belediyesi tarafından yürütülen çalışmada, yol ayrımlarında bulunan komşu illere giden güzergahlar ile kentin öne çıkan tarihi ve turistik noktalarına ulaşımı kolaylaştıran tabelalar modern bir görünümle değiştirildi.
Belediyeden yapılan açıklamada, çalışmaların hem estetik hem de işlevsellik açısından kent dokusuna katkı sağladığı ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kentimize yakışanı yapıyor; attığımız her adımla geleceğe imza bir Safranbolu inşa ediyoruz. Yaklaşan bayram öncesi yol ayrımlarında bulunan; komşu illere ve kentimizin tarihi, turistik noktalara çıkan yolların tabelalarını yeniledik.
Miras Kent Safranbolu’nun, yaşanmışlıklara çıkan yolları artık daha görünür. Çünkü Safranbolu güzellik dolu.”

blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karadeniz Ereğli’de seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, seyir halindeyken bir tırın dorsesinin art lastikleri alev aldı. Olayda can kaybı yaşanmazken, şoförün dikkati ve etraftaki araçların uyarısı sayesinde facia önlendi.
Edinilen bilgilere nazaran, S.G. yönetimindeki 67 AFM 865 plakalı tır, Kepez istikametinden Ereğli Merkez tarafına seyir halindeyken dorsenin art lastiklerinden dumanlar yükselmeye başladı. Durumu fark eden başka şoförler, korna çalarak tır sürücüsünü uyardı.
Sürücü, aracı yol kenarına çekerek durumu itfaiye gruplarına bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye takımları, kısa müddette müdahale ederek yangını büyümeden denetim altına aldı. Olayda rastgele bir yaralanma yaşanmazken, lastiklerin ısınmadan kaynaklı alev aldığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin