Safranbolu'da Yere İzmarit Atana Ceza - Karabük Haber Postası
67a1ded7f0610
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Şubat, 2025 12:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Yere İzmarit Atana Ceza

Safranbolu Belediyesi, çevre temizliğine büyük önem vererek, tütün ürünlerinin atıklarının çevreye gelişi güzel atılmasına karşı ceza uygulaması başlattı.

4207 sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunu” kapsamında, izmarit, paket, ağızlık, kağıt gibi tütün ürünlerine ait atıkların çevreye atılması durumunda, 831 Türk Lirası tutarında para cezası kesilecek.

Belediye yetkilileri, “Benim mirasım temiz bir Safranbolu diyorsan, sen de kentine sahip çık, izmaritini yere atma!” mesajıyla vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Mirasımıza sahip çıkmanın önemini vurgulayan belediye yetkilileri,  tütün ürünlerinin atıkları ile mücadeleye yönelik denetimlerin artarak süreceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 4
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
15 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te hatalı park tepkisi

Karabük’te trafik yoğunluğunun en fazla hissedildiği bölgelerden biri olan Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi üzerinde hatalı park edilen araçlar, uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

Günün yoğun saatlerinde cadde üzerinde gelişigüzel park edilen araçlar, hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşattı. Özellikle çift sıra park ve yol kenarına düzensiz bırakılan araçlar, trafik akışını büyük ölçüde yavaşlattı.

Sürücüler, ilerlemekte güçlük çektiklerini belirterek duruma tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise sorunun sık sık yaşandığını ifade etti. Trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman araç kuyrukları cadde boyunca uzadı.

Vatandaşlar, yetkililerden denetimlerin artırılmasını ve hatalı park yapan sürücülere yönelik daha caydırıcı önlemler alınmasını talep etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin