Reklam
Reklam
67a1ded7f0610
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Şubat, 2025 12:33 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Yere İzmarit Atana Ceza

Safranbolu Belediyesi, çevre temizliğine büyük önem vererek, tütün ürünlerinin atıklarının çevreye gelişi güzel atılmasına karşı ceza uygulaması başlattı.

4207 sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunu” kapsamında, izmarit, paket, ağızlık, kağıt gibi tütün ürünlerine ait atıkların çevreye atılması durumunda, 831 Türk Lirası tutarında para cezası kesilecek.

Belediye yetkilileri, “Benim mirasım temiz bir Safranbolu diyorsan, sen de kentine sahip çık, izmaritini yere atma!” mesajıyla vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Mirasımıza sahip çıkmanın önemini vurgulayan belediye yetkilileri,  tütün ürünlerinin atıkları ile mücadeleye yönelik denetimlerin artarak süreceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
niksarda saganak nedeniyle kaya parcalari yola dustu EWKCOQ5l
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Niksar’da sağanak nedeniyle kaya parçaları yola düştü

Tokat’ın Niksar ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası yamaçtan kopan kaya parçaları yolu kapattı.

İlçeye bağlı Karşıbağ Mahallesi’nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yamaçtan kopan kaya parçaları ve toprak birikintileri yola sürüklendi. Olay anında yolda araç ve yayının olması muhtemel bir facianın önüne geçti. Yeni kaya düşmeleri ve toprak kaymalarına karşı bölgede güvenlik önlemleri alınarak yol geçici olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Ekiplerin bölgede temizlik ve risk azaltma çalışmalarına başlaması beklenirken, vatandaşlar yolun bir an önce açılması ve benzer olayların yaşanmaması için kalıcı önlem alınması çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin