Safranbolu'da Yere İzmarit Atana Ceza - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka kalan --:--
67a1ded7f0610
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Şubat, 2025 12:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Yere İzmarit Atana Ceza

Safranbolu Belediyesi, çevre temizliğine büyük önem vererek, tütün ürünlerinin atıklarının çevreye gelişi güzel atılmasına karşı ceza uygulaması başlattı.

4207 sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunu” kapsamında, izmarit, paket, ağızlık, kağıt gibi tütün ürünlerine ait atıkların çevreye atılması durumunda, 831 Türk Lirası tutarında para cezası kesilecek.

Belediye yetkilileri, “Benim mirasım temiz bir Safranbolu diyorsan, sen de kentine sahip çık, izmaritini yere atma!” mesajıyla vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Mirasımıza sahip çıkmanın önemini vurgulayan belediye yetkilileri,  tütün ürünlerinin atıkları ile mücadeleye yönelik denetimlerin artarak süreceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda 3 yapi alevlere teslim oldu n2xpgTGk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da 3 yapı alevlere teslim oldu

Bolu’nun Gerede İlçesinde 3 yapı alevlere teslim oldu. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

Yangın, Gerede İlçesine bağlı Davutbeyli Köyü Kandak Mahallesi’nde öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle bir evde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, rüzgarın da etkisiyle bitişikte bulunan diğer evlere sıçradı. Köydeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışmaları sürerken, köyde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin