Safranbolu'da Yere İzmarit Atana Ceza - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
67a1ded7f0610
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Şubat, 2025 12:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Yere İzmarit Atana Ceza

Safranbolu Belediyesi, çevre temizliğine büyük önem vererek, tütün ürünlerinin atıklarının çevreye gelişi güzel atılmasına karşı ceza uygulaması başlattı.

4207 sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunu” kapsamında, izmarit, paket, ağızlık, kağıt gibi tütün ürünlerine ait atıkların çevreye atılması durumunda, 831 Türk Lirası tutarında para cezası kesilecek.

Belediye yetkilileri, “Benim mirasım temiz bir Safranbolu diyorsan, sen de kentine sahip çık, izmaritini yere atma!” mesajıyla vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Mirasımıza sahip çıkmanın önemini vurgulayan belediye yetkilileri,  tütün ürünlerinin atıkları ile mücadeleye yönelik denetimlerin artarak süreceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
toptan ali osmanlari cogaltmamiz lazim VWzGY7pa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Toptan, “Ali Osman’ları Çoğaltmamız Lazım”

Çaycuma’da, Doç. Dr. Hikmet Yazıcı’nın Avukat Ali Osman Odabaş’ın yaşamını konu alan kitabının tanıtım toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’nda düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, “Cumhuriyet çok başarılı oldu ancak daha gidecek yolumuz var. Bunun için Ali Osman Odabaş’ları çoğaltmamız lazım.” dedi.

Programda konuşan yazar Hikmet Yazıcı, eserin klasik bir biyografi olmadığını belirterek, Odabaş’ın hayatının “sessizce iyilik yapmanın ve paylaşmanın” önemli bir örneği olduğunu ifade etti.

Avukat Ali Osman Odabaş ise Yolgeçen köyünden çıktığını hiç unutmadığını vurgulayarak, yıllardır kazandığını topluma geri verdiğini ve kapısını çalan kimseyi geri çevirmediğini söyledi.

Toplantıya protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılırken, program sonunda düzenlenen imza gününde yaklaşık 200 kitap okurlarla buluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin