Safranbolu'da Yere İzmarit Atana Ceza - Karabük Haber Postası
67a1ded7f0610
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Şubat, 2025 12:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Yere İzmarit Atana Ceza

Safranbolu Belediyesi, çevre temizliğine büyük önem vererek, tütün ürünlerinin atıklarının çevreye gelişi güzel atılmasına karşı ceza uygulaması başlattı.

4207 sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunu” kapsamında, izmarit, paket, ağızlık, kağıt gibi tütün ürünlerine ait atıkların çevreye atılması durumunda, 831 Türk Lirası tutarında para cezası kesilecek.

Belediye yetkilileri, “Benim mirasım temiz bir Safranbolu diyorsan, sen de kentine sahip çık, izmaritini yere atma!” mesajıyla vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Mirasımıza sahip çıkmanın önemini vurgulayan belediye yetkilileri,  tütün ürünlerinin atıkları ile mücadeleye yönelik denetimlerin artarak süreceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
22 5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te üst geçit var, kullanan yok

Karabük’te yayaların güvenliği için yapılan üst geçitlerin yeterince kullanılmaması, kazalara davetiye çıkarıyor.

Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde yayaların güvenli geçişini sağlamak amacıyla inşa edilen üst geçitlere rağmen, bazı vatandaşların bu köprüleri tercih etmediği gözlemleniyor. Üst geçitlerin hemen yanındaki karayolundan karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar, hem kendi can güvenliklerini hem de sürücülerin güvenliğini riske atıyor.

Özellikle şehir merkezine yakın noktalarda günün farklı saatlerinde sıkça yaşanan bu durum, dikkat çekiyor. Kısa yoldan geçmeyi tercih eden yayaların bu alışkanlığı, olası kazalara davetiye çıkartıyor.

Sürücüler ise aniden yola çıkan yayalar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını ifade ederken, trafik akışının hızlı olduğu bölgelerde ortaya çıkan bu durumun, ani frenlere ve tehlikeli manevralara yol açtığı belirtiliyor. Yetkililerin, üst geçit kullanımını artırmaya yönelik önlemler alması bekleniyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin