Safranbolu’da Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı
Safranbolu Belediye Meclisi, 2025 yılının ilk toplantısını Belediye Başkanı Mimar Elif Köse başkanlığında gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, geçtiğimiz yıl aracı başında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Belediye Meclis Üyesi İsmail Özgüreli için anlamlı bir anma gerçekleştirildi.
Meclis salonunda Özgüreli’n her zaman oturduğu koltuk boş bırakıldı ve üzerine merhumun fotoğrafı yerleştirildi. Belediye Başkanı Elif Köse, konuşmasında, “İsmail Özgüreli’yi saygıyla anıyoruz. Onun Safranbolu’ya katkılarını ve çalışkanlığını asla unutmayacağız” diyerek merhum meclis üyesinin anısını yaşatacaklarını vurguladı.
Öte yandan Başkan Köse'nin teklifi ile merhum Belediye Meclis Üyesi İsmail Özgürel'in ismi Safranbolu Belediyesi tarafından yakın zamanda hayata geçirilecek olan Emekliler Evi'ne verilerek isminin yaşatılması sağlanacak. Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.
Murzioğlu: “Yeni yüzyılda daha güçlü, rekabetçi, sürdürülebilir bir Türkiye ekonomisi için elimizi taşın altına koyacağız”
SAMSUN (İHA) – Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, "Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında daha güçlü, daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir Türkiye iktisadı için daima birlikte elimizi taşın altına koymakla mükellefiz. Bu kutlu yürüyüşü üretimle, bilimle ve girişimcilikle sürdürmeliyiz" dedi.
Cumhuriyet’in kuruluş sürecinde kilit rol oynayan Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas’ın Ticaret ve Sanayi Odaları, "Cumhuriyeti Kuran Şehirler" temasıyla Amasya’da bir ortaya geldi. Saraydüzü Kışlası’nda düzenlenen buluşma, tarihî manasının yanı sıra geleceğe dönük güçlü iletilere da sahne oldu. Samsun TSO Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, merasimde yaptığı konuşmada aktifliğin sadece bir anma değil, birebir vakitte bir sorumluluk taşıdığını belirterek, "Cumhuriyet’i kuran kentlerin buluşmasına mesken sahipliği yapan bu kutlu Amasya topraklarında sizlerle bir ortada bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Bugün yalnızca geçmişi yad etmiyor, bu topraklarda atılan tarihî adımların ışığında geleceğimizi yine tahayyül ediyoruz" diye konuştu.
Murzioğlu, Samsun’un 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Mücadelesi’nin birinci adımına sahne olduğunu, Amasya’nın ise bu çabanın tarafını belirleyen yer olduğunu vurgulayarak, Amasya Tamimi’nin Cumhuriyet’in fikirsel temellerinden biri olduğunu söyledi. İş dünyasına değerli misyonlar düştüğünü hatırlatan Murzioğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa payidar olamaz" kelamını hatırlatarak şöyle konuştu:
"Ekonomik bağımsızlık, siyasi bağımsızlığın sigortasıdır. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında daha güçlü, daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir Türkiye iktisadı için daima birlikte elimizi taşın altına koymakla mükellefiz. Bu kutlu yürüyüşü üretimle, bilimle ve girişimcilikle sürdürmeliyiz."
Törende konuşan başka protokol üyeleri ve oda liderleri da aktifliğin tarihî sorumluluk ve ekonomik iş birliği açısından kıymetine değinerek, ortak gelecek vizyonuna dikkat çekti. Program kapsamında, Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Evsile tarafından "Millî Mücadele’de Amasya’nın Rolü" bahisli söyleşi gerçekleştirilirken, oda liderleri Amasya Tamimi’nin 106. yılı münasebetiyle Saraydüzü Kışla Binası önündeki anma merasimine de katıldı.