Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2023 15:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Yağmur Suyu Hattı Çalışması Sürüyor

Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü EKİPLERİ Esentepe Mahallesinden başlayan ve orta ve alt bölümleri kapsayacak yağmur suyu hattı çalışmalarına devam ediyor. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ İlçemize yağan kuvvetli yağışların oluşturduğu sel suları üst bölgelerde (Gayza köyü, Tokatlı köyü ve Esentepe mahallesi) başlayıp İlçemizin orta ve alt bölümüne doğru çoğalarak konut veya bahçelerde sel baskınlarına neden olmaktadır.  Safranbolu Belediyesi olarak bunun önüne geçebilmek için bir çalışma başlattık. Belediyemiz 2023 yılı içerisinde sel sularını önlemeye yönelik 1. Etapta Esentepe Mahallesi - İncekaya Caddesi -Yıldırım Sokak-Tokatlı Caddesi - Çiftlik Caddesi’nde yağmur suyu drenaj hattı çalışmasına devam ediyor. Hemen akabinde 2. Etapta ise olarak Erklik Caddesi - Bulut Caddesi ve Çiftlik Caddesinde yağmur suyu drenaj hattı yapacaktır Çalışmalarımız bundan sonraki süreçte de aralıksız devam edecek" dedi. (Haber Merkezi)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ordu’da yeni gölet

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hem kuraklığa karşı tedbir almak hem de tarım, hayvancılık ve turizme hizmet etmesi gayesiyle çalışmalarını başlattığı Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sona gelindi. Gölette incelemelerde bulunan Lider Güler, "Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer olacak" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Gölköy ilçesine bağlı Uluvahta Yaylası’nda inşa edilen göleti turizme kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi grupları göl ve etrafında kamelya suramı, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına ise aralıksız devam ediyor.
Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, Uluvahta’ya kazandırılan göletin bölgenin cazibe merkezlerinden bir tanesi olacağını söyledi.

"Gölköy’e yeni bir hoşluk katacak"
Göletin tarımdan turizme çok taraflı bir çalışma olduğunu, mümkün yangınlarda itfaiye ve helikopter için su kaynağı olacağını aktaran Lider Güler, şöyle konuştu:
"19 ilçemizin 19’u da birbirinden hoş. Gölköy Uluvahta’da tam bir tabiat olağanüstüsü. Yayladaki alan daha önce boş bir alandı. Uluvahta Yayla Göleti ile bu alanı çok daha hoş bir alana çevirdik. Burası hem piknik alanı hem şenlik alanı tıpkı vakitte kış şenliklerinde de donması ile adeta bir buz pistine dönüşüyor. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer. Münasebetiyle burası artık hem balık tutulan, hoş vakit geçirilebilecek ve dingin su sporları yapılacak bir alan olacak. Etraf düzenlemeleri ile de burası çok daha hoş olacak ve Gölköy’ümüzün hoşluğuna hoşluk katacağız. Bir öteki yandan da mümkün bir yangında helikopterlerin ve itfaiyelerin su almasına imkan sunacağız. Bu manada da çok hoş bir kaynak olacak. Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz, güzel olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin