Reklam
Reklam
6746efe9a5cce
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
27 Kasım, 2024 13:09 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Uyuşturucu Operasyonu

Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonla uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah ele geçirdi.

Safranbolu ilçesinde gerçekleştirilen aramalarda, şüpheli iki kişinin üzerinde ve ikamet ettikleri adreste yapılan aramalarda, toplam 35,05 gram bonzai, 1 adet sigara sarma kağıdı, 1 adet esrar öğütücü aparat, 5 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ve 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi.

Operasyonda, ruhsatsız av tüfeği bulundurduğu belirlenen bir şüpheliye 4.538 TL idari para cezası uygulandı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Karabük İl Jandarma Komutanlığınca, emniyet ve asayiş ile huzurun devamının sağlanması maksadıyla uyuşturucu ile mücadele faaliyetlerine aralıksız olarak devam edileceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 10
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Mayıs, 2026 13:25 tarihinde yayınlandı
0

Geleceğin Kimyagerleri önlüklerini giydi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen törende kimya bölümü birinci sınıf öğrencileri önlüklerini giyerek mesleki yolculuklarına ilk adımı attı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen önlük giyme töreninde, Kimya Bölümü birinci sınıf öğrencileri önlüklerini giydi. Program kapsamında gerçekleştirilen kariyer söyleşisinde ise yeşil kimya ve sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımlar ele alındı.

Programın açılışında konuşan Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şaban Uysal, öğrencilere başarı dileklerini iletti.

KİMYADA DÖNÜŞÜM VE KATMA DEĞER ODAKLI YAKLAŞIM

Etkinliğe katılan Türkiye Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın, sektörle akademi arasındaki iş birliği fırsatlarına değinerek “Laboratuvardan Endüstriye Yeşil Kimya: Sürdürülebilir Gelecek İçin Yeni Yaklaşımlar” konulu kariyer söyleşisini gerçekleştirdi.

Bahattin Yalçın, kimyanın doğru uygulamalarla çevresel sorunlara çözüm üreten stratejik bir alan olduğuna dikkat çekerek, “atık” kavramının dönüştürülebilir bir değere işaret ettiğini vurguladı. Kimyanın bu dönüşüm sürecinde hem çevrenin korunmasına hem de ülke ekonomisine katma değer sağlayan önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

Öğrencilerin önlüklerini giyerek mesleki eğitim süreçlerine adım attığı etkinliğe, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Türkiye Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin