Reklam
Reklam

Safranbolu’da Türk Çocuk Oyunları Yarışmaları Yapıldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Mayıs, 2023 15:51 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediyesi tarafından Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Spor Salonu’nda çocuklara unutulmaya yüz tutan oyunları hatırlatmak, hoşça vakit geçirmelerini ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla ile Geleneksel Türk Çocuk Oyunları Yarışması düzenlendi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yalnız bırakmadığı çocuklar gece boyunca gönüllerince eğlendiler.  Değişik yaş guruplarında düzenlenen halat çekme, sandalye kapma, çuval yarışı, mendil kapmaca, deve cüce gibi eski oyunların oynandığı etkinlikte çeşitli ödüller verildi.

Etkinlik sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Elif Köse, “ Bizim çocukluğumuzda keyifle oynadığımız ancak yeni neslin bilmediği unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk oyunlarını Safranbolu Belediyesi Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından düzenlenen bir etkinlikle gerçekleştirdik” dedi.

Hali hazırda içerisinde bulunulan Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Spor Salonumuzu oldukça etkin kullandıklarını ifade eden Başkan Köse, “ Bundan sonra da 6 – 13 yaş gurubundaki çocuklarımıza bu tür oyunları oynatarak hem biraz teknolojiden uzak tutmak, sosyalleşmeyi öğretmek ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Görüyoruz ki hem çocuklar hem de aileler çok mutlu” dedi.

HEDEFİMİZ 100 İDİ 200’Ü AŞKIN ÇOCUĞUMUZ GELDİ

Yapılan etkinlikte 100 çocuk hedeflediklerini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ 200’ün üzerinde çocuğumuzla bir aradayız. Ben onların böylesine mutlu olduklarını gördükçe, çok daha mutlu oluyorum” şeklinde konuştu.

Gece boyunca aileler ve çocukların Başkan Elif Köse’ye olan ilgi ve sevgi gözlerden kaçmazken, yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. (Hayrettin Yıldırım)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı

e81eb53a c2fe 4b6d b16b aa8138d493a8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 17:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.

Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.

Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin