Reklam
Reklam
4 4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2024 21:02 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Turizm Haftası kutlanıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Turizm Haftası dolayısı ile program düzenlendi.
Tarihi evleriyle ünlü ve ‘en iyi korunan 20 kent’ arasında bulunan Safranbolu’da 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısı ile Eski Çarşı’da bir program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Yavuz, Turizm Haftasının farklı destinasyonlara sahip Karabük ve Türkiye’ye başarı getirmesi temennisinde bulundu.
Yavuz, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alarak bir açık hava müzesi niteliği taşıdığını ifade etti.
Safranbolu’nun Türkiye’nin marka değeri olduğunu aktaran AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise, “Safranbolu insanlığın ortak mirasıdır. Bu da bize 2 kat sorumluluk yüklüyor. Hem kendi turizm markamızı koruyacağız hem de ortak mirası ayakta tutacağız” dedi.
Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi ile devam programda protokol üyeleri Borsa İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin çizdiği resimler sergilendi. Program lokum ve zerde kazanının kaynatılması ile sona erdi.

 

AW186747 04 scaled

Bizi sosyal medyadan takip edin
iki ay sonra kuruyacak gol icin kilometrelerce yol geldiler bWZvyfgK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

İki ay sonra kuruyacak göl için kilometrelerce yol geldiler

Artvin’in Ardanuç ilçesinde eriyen kar sularıyla oluşan yılda yalnızca kısa bir süre görülebilen Usot Gölü, baharla birlikte doğaseverlerin akınına uğradı.

Ardanuç ilçesi Tosunlu köyünde, bin 400 metre rakımda yer alan ve yılda sadece yaklaşık 2 ay boyunca görülebilen Usot Gölü, baharın gelmesiyle birlikte yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Yağmur ve eriyen kar sularıyla oluşan göl, havaların ısınmasıyla birlikte doğaseverlerin uğrak noktası oldu. Trabzon, Rize, Erzurum başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden gelen vatandaşlar hafta sonunu göl çevresinde geçirirken, bazı ziyaretçiler kamp kurdu, bazıları ise piknik yaptı.

Hava sıcaklıklarının bir anda yükselmesiyle birlikte göl çevresi adeta festival alanını aratmadı. Kamp sandalyelerini ve piknik sepetlerini alan vatandaşlar göl çevresinde yoğunluk oluşturdu. Yaklaşık iki ay sonra kuruyacak olan gölü görmek ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler bölgeye akın etti.

Piknikçilerin yanı sıra fotoğraf tutkunları ve içerik üreticileri de gölün sunduğu eşsiz manzarada en güzel kareyi ve görüntüyü yakalamak için göl çevresinde yoğunluk oluşturdu.

Bölge esnafından Mesut Küçük, “Tosunlu köyünün doğal güzelliklerinden dolayı bu doğal oluşum yaklaşık 1 ya da 1,5 ay sürüyor. İnsanlar Trabzon’dan, Rize’den ve çevre ilçelerden geliyorlar. Ardanuç’un buna benzer keşfedilmemiş çok güzelliği var. Tosunlu köyü son iki yıldır özellikle hafta sonlarında yoğun ilgi görüyor. İnsanlar gelip burada piknik yaparak vakit geçiriyorlar” dedi.

Öğretmen Makbule Taşan ise “Bu hafta sonu hava güzeldi, arkadaşlarımızla birlikte piknik yapmak için Tosunlu köyüne geldik. Buranın doğasını ve atmosferini çok beğeniyoruz. Havayı da güzel bulunca değerlendirmek istedik. Artvin’in en güzel turistik noktalarından biri olduğunu düşünüyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz” diye konuştu.

Anaokulu müdürü Eylem Güven de “Bugün Tosunlu Gölü çevresinde 76 öğrenci ve veli grubumuzla güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Önceki yıllarda bu etkinlikleri kapalı salonlarda yapıyorduk. Bu yıl ise doğa ve orman okulları kapsamında çocukların doğaya, toprağa ve suya temas etmesini istediğimiz için etkinliğimizi burada düzenledik” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin