Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Mart, 2022 14:53 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Turizm Çalıştayı

Turizmin çeşitlendirilmesi, konaklama sürelerinin uzatılması, alternatif turizm çeşitlerinin ve koridorlarının oluşturulması ve turizm altyapısı ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla Turizm Çalıştayı UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ve tarihi evleriyle ünlü  Safranbolu ilçesinde yapıldı.

Leyla Dizdar Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştaya Karabük Valisi Fuat Gürel, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Şahin, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi ve Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, Türkiye Rehberler Odası Başkanı Suat Tural, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma ve Genel Müdür Yardımcısı Onur Gözet, Anadolu Turizm İşletmeciler Derneği Başkanı Birol Akman ve turizm işletmecileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan çalıştayın açılış konuşmasını yapan

Karabük  Valisi Fuat Gürel, “Bu şehir çok önemli bir şehir. Ülkemizin en önemli değerlerinden bir tanesi. Hem bu şehirde yaşayanlar hem de bu şehrin yöneticileri 1970’lerden itibaren bu şehir nasıl koruyabiliriz, atalarımızdan aldığımız bu emaneti geleceğe nasıl taşıyabiliriz diye güzel çalışmalar yapmışlar. Bu sürekliliği sağlayabilmek, yapıları koruyabilmek, bu şehri yaşanabilir olduğunu ortaya koyabilmek için burada yaşamak gerekir” dedi.
Safranbolu’nun yaşanan bir kent olduğunu belirten Vali Gürel, “Hem yaşanıyor, hem korunuyor hem de geleceğe taşınıyor. Böyle bir kentin varlığı bizim için, ülkemiz için önemli bir değer. Safranbolu bizim turizm merkezimiz” ifadelerini kullandı.
Diğer ilçelerin de turizm özelliklerinden bahseden Gürel, Karabük için önemli yerler olduğunu kaydetti.
İlçeye gelen ziyaretçilerle ilgili de konuşan Gürel, şunları söyledi: “Safranbolu’nun bu kadar iyi bir alt yapısı olmasına rağmen, dünyanın gözbebeği olan bir kentte neden yatak kapasitemizi iyi kullanamıyoruz. 2019-2020 rakamlarında 318 bin civarında. Bu konaklama sayımızı, buraya günübirlik gelip işlerini de görenleri dahil edersek çok iyi bir sayı olmadığını da ifade edebilirim. Bunu artık en azından 500 binlere çıkmasını arzu etmekte ve hedef koymakta fayda var.”
Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, tarihi ilçede turizmin 12 ay boyunca yapılması yönünde hedeflerinin bulunduğunu belirtti.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise, “1970 yılına kadar bireysel korumacılığı kendine ilke edinmiş, kendini koruyan kent olarak bilinen Safranbolu bu yıllardan sonra korunması gereken kent konumuna dönüşmüştür. 1990 yılında başlayan turizm hareketliliği 1994 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine girmesiyle büyük bir ivme kazanmış ve Safranbolu’yu yurt içi ve dışında kendisinden söz ettiren bir yer haline gelmiştir” şeklinde konuştu.
Turizm Çalıştayı’nın tarihi ilçede gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu aktaran Köse, belirlenecek ortak yol haritası ile ilçeyi ve ili geçmişinden aldığı güçle geleceğe taşıyacaklarını söyledi.
Konuşmanın ardından Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi ve Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna moderatörlüğünde ‘UNESCO Kentlerinde Turizm’ paneli düzenlendi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
arama kurtarma calismalarinda hayatini kaybeden afad personeli icin rizede toren duzenlendi l3uxSu13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin