Safranbolu'da Turizm Çalıştayı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Mart, 2022 14:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Turizm Çalıştayı

Turizmin çeşitlendirilmesi, konaklama sürelerinin uzatılması, alternatif turizm çeşitlerinin ve koridorlarının oluşturulması ve turizm altyapısı ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla Turizm Çalıştayı UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ve tarihi evleriyle ünlü  Safranbolu ilçesinde yapıldı.

Leyla Dizdar Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştaya Karabük Valisi Fuat Gürel, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Şahin, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi ve Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, Türkiye Rehberler Odası Başkanı Suat Tural, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma ve Genel Müdür Yardımcısı Onur Gözet, Anadolu Turizm İşletmeciler Derneği Başkanı Birol Akman ve turizm işletmecileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan çalıştayın açılış konuşmasını yapan

Karabük  Valisi Fuat Gürel, “Bu şehir çok önemli bir şehir. Ülkemizin en önemli değerlerinden bir tanesi. Hem bu şehirde yaşayanlar hem de bu şehrin yöneticileri 1970’lerden itibaren bu şehir nasıl koruyabiliriz, atalarımızdan aldığımız bu emaneti geleceğe nasıl taşıyabiliriz diye güzel çalışmalar yapmışlar. Bu sürekliliği sağlayabilmek, yapıları koruyabilmek, bu şehri yaşanabilir olduğunu ortaya koyabilmek için burada yaşamak gerekir” dedi.
Safranbolu’nun yaşanan bir kent olduğunu belirten Vali Gürel, “Hem yaşanıyor, hem korunuyor hem de geleceğe taşınıyor. Böyle bir kentin varlığı bizim için, ülkemiz için önemli bir değer. Safranbolu bizim turizm merkezimiz” ifadelerini kullandı.
Diğer ilçelerin de turizm özelliklerinden bahseden Gürel, Karabük için önemli yerler olduğunu kaydetti.
İlçeye gelen ziyaretçilerle ilgili de konuşan Gürel, şunları söyledi: “Safranbolu’nun bu kadar iyi bir alt yapısı olmasına rağmen, dünyanın gözbebeği olan bir kentte neden yatak kapasitemizi iyi kullanamıyoruz. 2019-2020 rakamlarında 318 bin civarında. Bu konaklama sayımızı, buraya günübirlik gelip işlerini de görenleri dahil edersek çok iyi bir sayı olmadığını da ifade edebilirim. Bunu artık en azından 500 binlere çıkmasını arzu etmekte ve hedef koymakta fayda var.”
Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, tarihi ilçede turizmin 12 ay boyunca yapılması yönünde hedeflerinin bulunduğunu belirtti.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise, “1970 yılına kadar bireysel korumacılığı kendine ilke edinmiş, kendini koruyan kent olarak bilinen Safranbolu bu yıllardan sonra korunması gereken kent konumuna dönüşmüştür. 1990 yılında başlayan turizm hareketliliği 1994 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine girmesiyle büyük bir ivme kazanmış ve Safranbolu’yu yurt içi ve dışında kendisinden söz ettiren bir yer haline gelmiştir” şeklinde konuştu.
Turizm Çalıştayı’nın tarihi ilçede gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu aktaran Köse, belirlenecek ortak yol haritası ile ilçeyi ve ili geçmişinden aldığı güçle geleceğe taşıyacaklarını söyledi.
Konuşmanın ardından Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi ve Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna moderatörlüğünde ‘UNESCO Kentlerinde Turizm’ paneli düzenlendi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda 9 bin 642 adet sentetik ecza hapi ele gecirildi Phj1vp53
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 9 bin 642 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi

Kastamonu’da polis ekipleri tarafından bir araç ve şüpheli üzerinde yapılan aramada 9 bin 642 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu madde kullanan ve ticaretini yapan şahıslara yönelik yürütülen titiz çalışmalar neticesinde tespiti yapılan şüpheli şahsın üzerinde ve aracında arama yapıldı. Aramada, 9 bin 642 adet sentetik hap ele geçirildi.

Konuyla ilgili gözaltına alınan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin