Ramazan Öztürk tarafından
12 Şubat, 2024 15:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da TEKNOFEST Eğitimleri Tamamlandı

Teknofest 2024 yarışmaları ile ilgili Safranbolu'daki okullarda düzenlenen bilgilendirme eğitimleri 15 Temmuz Demokrasi Ortaokulu, Ünsal Tülbentçi Ortaokulu ve Şehit Ömer Bilal Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan eğitimlerle tamamlandı.

T3 Vakfı Karabük Sorumlusu Yelda Doğan tarafından verilen eğitimlerde öğrencilere Dene Yap Atölyeleri ve Teknofest hakkında bilgilendirme yapıldı. Safranbolu Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu; "Toplamda 12 okulumuzda yapılan seminerlerimiz ile Teknofest öğrenci eğitimlerimiz tamamlandı. İlerleyen süreçte okullarımızda diğer proje eğitimlerimiz ile proje çalışmalarımız devam edecek. Eğitimlerde emeği geçen T3 Vakfı Karabük Sorumlusu Yelda Doğan'a ve okul idarecilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize proje çalışmalarında başarılar diliyorum." (Ramazan Öztürk) blank  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
29 Temmuz, 2025 11:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yangından Etkilenen Karabük’e 3 Milyon TL Kaynak Aktarıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa, Eskişehir ve Karabük'te meydana gelen orman yangınlarından etkilenen vatandaşların acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla toplamda 10 milyon TL'lik kaynak aktarıldığını açıkladı. Bu kapsamda Karabük'e 3 milyon TL'lik destek sağlandı.

Bakan Göktaş, yangınlardan zarar gören vatandaşların yanında olduklarını belirterek, söz konusu kaynakların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ulaştırıldığını kaydetti. Yapılan açıklamada, Bursa’ya 5 milyon TL, Eskişehir’e 2 milyon TL, Karabük’e ise 3 milyon TL olmak üzere toplamda 10 milyon TL kaynak tahsis edildiği belirtildi.

Yangın bölgelerinde yürütülen çalışmalara da değinen Bakan Göktaş, “Yangından etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla bu kaynakları hızlıca ilgili vakıflarımıza yönlendirdik. Destek ve yardımlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan Bakan Göktaş, son bir hafta içerisinde 11 ilde çıkan orman yangınlarında 220 personel ile 2 bin 112 vatandaşa psikososyal destek sağlandığını da açıkladı. Afyonkarahisar, Antalya, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karabük, Mersin, Sakarya ve Uşak illerinde sahada aktif olarak görev yapan ekiplerin 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğü  belirtildi

Bakanlık olarak bu zorlu süreçte vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Göktaş, “Psikososyal destek ekiplerimiz yangının ilk anından itibaren sahada. Amacımız vatandaşlarımızın hem maddi hem de manevi olarak yanında olmak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin