Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2022 14:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da TEKNOFEST 2023 Heyecanı

Cumhuriyetin 100. yılında İzmir, Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek TEKNOFEST 2023 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne Safranbolu'da öğrenciler yüksek başvuru sağladı. Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, ülkenin "Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye" hedefiyle milli teknoloji hamlesi yolculuğunda Safranbolu eğitim ailesi olarak kendilerinin de olduğunu söyledi. Müdür  Gümüş, "Güçlü Türkiye hedefleri doğrultusunda her geçen gün teknoloji alanındaki yarışmalara ve organizasyonlara katılım oranımız katlanarak devam ediyor. Safranbolu’daki okullarımız uçan arabadan elektrikli otomobile, insansız hava aracından rokete, engelsiz yaşam teknolojilerinden çevre ve enerji teknolojilerine, turizm teknolojilerinden tarım teknolojilerine, insansız su altı sistemlerinden sanayide dijital teknolojilere kadar dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının düzenleneceği TEKNOFEST 2023’e hazırlanıyor.Buprojeler öğrencilerimize yeni ufuklar açıyor. Teknoloji alanındaki yenilikler, gelişmeler ve yarışmalar çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgisini çekiyor. Ülkemiz ve geleceğimiz adına bu büyük bir avantaj. Biz eğitimciler bu konuda öğrencilerimize hem rehberlik yaparak hem de çocuklarımıza imkân ve fırsatlar sunarak onların önlerini ve ufuklarını açmaya çalışıyoruz. Okullarımızda TEKNOFEST yarışmalarına olan büyük ilgiyi ve öğrencilerimizin heyecanlarını gördükçe geleceğe dair mutluluğumuz artıyor. Her alanda olduğu gibi bu alanda da gençlerimize güveniyoruz. Yarışmalara projeleri ile katılacak olan bütün öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. Onlara rehberlik yapan ve her türlü desteği veren öğretmenlerimize ve velilerimize de teşekkür ediyorum." dedi. (Halil Kızılyer)

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü

Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.