Reklam
Reklam
cax 1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
30 Ocak, 2026 14:56 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Tarihi Buluşma

Safranbolu Belediyesi tarafından Alan Yönetimi sürecinde yönerge, görev alanları ve işleyiş modeline ilişkin taslak çalışmanın oluşturulması amacıyla, kente geçmiş dönemlerde hizmet etmiş önceki dönem belediye başkanlarının katılımıyla “Safranbolu’nun Yönetsel Hafızası” başlıklı strateji toplantısı düzenlendi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, önceki dönem belediye başkanları Kızıltan Ulukavak, Mustafa Eren, Mehmet Ceylan, Nihat Cebeci ve Necdet Aksoy katıldı.

Toplantıda, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel mirasının korunması, sürdürülebilir kent yönetimi anlayışının güçlendirilmesi ve Alan Yönetimi sürecine katkı sağlayacak yönerge ile işleyiş modeline ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Köse, Safranbolu’nun geleceğine yönelik önemli bir istişare ortamı oluşturduklarını belirterek, “Kentimizin geçmişten bugüne biriken yönetsel hafızasını, akademik ve uygulayıcı bilgi birikimiyle bir araya getirerek daha yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir Safranbolu için çalışıyoruz. Bu anlamlı toplantıya katılarak tecrübelerini bizimle paylaşan önceki dönem belediye başkanlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Toplantı, katılımcıların değerlendirme ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida saganak ulasimi felc etti iEHq3uVt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.

Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.

Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin