Safranbolu ilçesinde çocuk parkına bırakılan evrak çantası bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patladı.
Edinilen bilgiye göre, Safranbolu ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi Elif Sokak’ta bulunan çocuk parkında çöp poşeti içinde bırakılan evrak çantasından şüphelenen vatandaşlar durumu polise bildirdi. Polis ekiplerinin park çevresinde güvenlik önlemi alması üzerine olay yerine gelen bomba imha uzmanı ekipleri tarafından çanta fünye ile kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlatılan evrak çantasının içinin boş olduğunu tespit eden ekipler, olayla ilgili inceleme başlattı.


Safranbolu’da Şüpheli Çanta Fünye ile Patlatıldı
Safranbolu Belediye Başkanı Köse’den Karabük’ün il oluşunun 31. yılı mesajı
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük’ün il statüsü kazanmasının 31. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Köse, yayımladığı yazılı mesajda, Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme hamlesindeki tarihi rolüne ve taşıdığı öneme vurgu yaptı.
Karabük’ü “Emeğin ve Alın Terinin Başkenti” olarak nitelendiren Köse, kentin il oluşunun 31. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirtti.
Köse, mesajında şunları kaydetti:
“Karabük, Türkiye’nin ağır sanayi hamlesine öncülük eden Demir Çelik Fabrikaları ile ülkemizin kalkınmasında tarihi bir rol oynamış; etrafında şekillenen yaşamla modern bir Cumhuriyet kentine dönüşmüştür. Bizler de Dünya Miras Kenti Safranbolu olarak, bu büyük ailenin en kıymetli parçalarından biri olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Sanayinin gücü ile tarihin ve kültürün zarafetini harmanlayan bu eşsiz coğrafya, dün olduğu gibi bugün de ülkemize değer katmaya devam etmektedir.”
Cumhuriyet kenti Karabük’ü daha aydınlık yarınlara taşımanın ortak bir sorumluluk olduğunun altını çizen Köse, kentin gelişimine emek veren ve değer katan tüm vatandaşlara sevgi ve saygılarını iletti.

