Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ekim, 2023 12:24 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da su taşkınlarına karşı temizlik çalışmaları yapıldı

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yağış sonrası olası sel taşkınlıklarının önüne geçmek için drenaj hatları, yağmur ızgaraları ve su arkları temizlendi.

Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri şiddetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek aksiliklere karşı çalışmalarını sürdürüyor.

Yağış sonrası meydana gelebilecek olan taşkınlıklara karşı ekipler drenaj hatlarını, yağmur ızgaralarını ve su arklarını temizledi.

Müdürlükten yapılan açıklamada çalışmaların devam edeceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
swa 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Mayıs, 2026 13:07 tarihinde yayınlandı
0

Yıldırım: “Esnaf yaşarsa şehir yaşar”

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, şehrin üretim gücü olan esnafın yaşadığı ekonomik zorlukları ve artan maliyet baskısını yakından takip ettiklerini belirtti.

Yıldırım, yaptığı açıklamada; “Bugün bir esnaf dükkânını açarken yalnızca satış yapmayı değil; kira, elektrik, su, vergi, sigorta, Bağ-Kur, personel giderleri ve daha birçok ağır yükü aynı anda omuzlamak zorunda kalmaktadır. Dışarıdan bakıldığında yalnızca ‘kazanç’ görülse de, işin perde arkasında büyük bir emek, mücadele ve fedakârlık vardır.

Esnafımız; bu şehrin alın teridir, istihdamıdır, bereketidir. Ancak artan maliyetler karşısında ayakta kalabilmek her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Küçük esnafın güçlenmesi, yerel ekonominin güçlenmesi demektir.

Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak; esnafımızın sesi olmaya, sorunlarını ilgili mercilere taşımaya ve çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz. Esnaf yaşarsa şehir yaşar” ifadelerine yer verdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin