Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş ile birlikte Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’yı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Yenice ve Karabük genelinde planlanan yatırımlar ile devam eden projeler kapsamlı bir şekilde ele alındı.
Ziyarette özellikle Yenice ilçesinde turizm potansiyelini artıracak iki önemli proje öne çıktı. Heyet, bu yıl içinde Kelemen Mağarası’nda kazı çalışmalarına başlanacağını belirterek, mağara turizmini canlandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca Çeltik Köyü sınırları içerisinde yer alan bölgede arkeolojik kazı çalışmalarının başlatılacağı, bu sayede bölgenin sahip olduğu orman turizminin yanı sıra tarihi ve kültürel turizmin de güçlendirileceği vurgulandı.
Milletvekilleri ve Belediye Başkanı, atılacak bu adımlarla Yenice ilçesinin hem ekonomik hem de kültürel anlamda kalkınmasına katkı sağlanmasının amaçlandığını dile getirdi. Görüşmede ayrıca ilçe ve şehrin kültür, turizm ve tanıtım alanlarında daha güçlü bir noktaya ulaşması için önemli istişareler gerçekleştirildi.
Heyet, nazik kabulleri ve yakın ilgilerinden dolayı Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’ya teşekkür ederken, görüşmenin Yenice ve Karabük için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.