Safranbolu'da Simide Zam - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Temmuz, 2022 15:34 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 04.07.2022 07:44
0
0

Safranbolu’da Simide Zam

Safranbolu’da  3 TL’ye satılan  ekmeğin ardından simit’in fiyatına da zam yapıldı. 2.5 TL’den satılan simit’in fiyatı 50 kuruş artırılarak 3 TL’ye çıktı. Bu zammın ardından Ekmek ile Simit’in fiyatı eşitlendi.

200 Gram ekmeğin 3 TL’den satıldığı Safranbolu ilçesinde 85 gram simit’e 50 kuruş zam yapılarak 3 TL oldu. Simit fiuyatlarında bu artışa en çok fırıncılar tepki göstererek, “Bizler 200 gram ekmeği 3 TL’den satıyoruz, Simit ise 85 gram geliyor ama bizle aynı fiyata satılıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz” dediler.

Simit zammına bir tepki de vatandaşlar geldi. her gün bir şeye zam geldiğini ifade eden vatandaşlar “Artık bu zamlara birilerinin dur demesi gerekiyor, bir simidimiz vardı ona da zam yaptılar, zamlar altında her geçen gün daha fazla eziliyoruz,” dediler. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
turk dunyasi belgesel film festivali icin basvurular basladi HpqP1eGC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali için başvurular başladı

Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ) paydaş üniversiteleri arasında yer aldığı Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin 11’incisi için başvurular başladı.

Türk Dünyası’nın kültürel mirasını korumak ve uluslararası alanda tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde son başvuru tarihi 30 Haziran 2026 olarak açıklandı.

Bu yıl “Köklü Kültür, Güçlü Gelecek” temasıyla gerçekleştirilecek festival, Türk Dünyası’nın tarihi ve kültürel zenginliğini belgesel sinema aracılığıyla görünür kılmayı hedefliyor.

Festival kapsamında geçmişten bugüne uzanan ortak değerlerin kayıt altına alınması ve gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor.

Karabük Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üniversite, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşunun iş birliğiyle Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik; Türkiye ile birlikte Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya ve Türkmenistan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Tataristan, Çuvaşistan, Başkurdistan, Dağıstan, Hakasya, Tuva, Yakutistan, Gagavuzya ve Kırım gibi özerk Türk cumhuriyetleri ve akraba topluluklar da festivale destek verecek.

Festival; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TÜRKSOY, TİKA, YTB ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından destekleniyor. TRT Avaz başta olmak üzere çeşitli televizyon kanalları da medya ortakları arasında yer alıyor.

Belgesel film yapımcıları için başvuru süreci 30 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin