01 Temmuz, 2022 15:34 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 04.07.2022 07:44
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum:0
Safranbolu’da Simide Zam
Safranbolu'da 3 TL'ye satılan ekmeğin ardından simit'in fiyatına da zam yapıldı. 2.5 TL'den satılan simit'in fiyatı 50 kuruş artırılarak 3 TL'ye çıktı. Bu zammın ardından Ekmek ile Simit'in fiyatı eşitlendi.
200 Gram ekmeğin 3 TL'den satıldığı Safranbolu ilçesinde 85 gram simit'e 50 kuruş zam yapılarak 3 TL oldu. Simit fiuyatlarında bu artışa en çok fırıncılar tepki göstererek, "Bizler 200 gram ekmeği 3 TL'den satıyoruz, Simit ise 85 gram geliyor ama bizle aynı fiyata satılıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz" dediler.
Simit zammına bir tepki de vatandaşlar geldi. her gün bir şeye zam geldiğini ifade eden vatandaşlar "Artık bu zamlara birilerinin dur demesi gerekiyor, bir simidimiz vardı ona da zam yaptılar, zamlar altında her geçen gün daha fazla eziliyoruz," dediler. (Nurettin Acar)
Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), işçi statüsünde toplam 200 personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Başvurular için son tarihin 26 Aralık 2025 Cuma, saat 23.59 olduğu duyuruldu.
Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), üretim ve bakım faaliyetlerinde görevlendirilmek üzere işçi personel alacağını duyurdu. Toplam 200 kişinin istihdam edileceği alım için başvurular İŞKUR üzerinden alınacak.
Şirketten yapılan açıklamaya göre adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması ve belirli suçlardan hüküm giymemiş olması gerekiyor. Başvuruda bulunacak adayların, 15 Aralık 2025 tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olması (15/12/1995 ve sonrası doğumlular) şartı aranıyor. Ayrıca askerlik hizmetini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak da başvuru şartları arasında yer alıyor.
Adayların sağlık muayenesinde, çok tehlikeli iş sınıflarında çalışmaya uygun olmaları, görevlerini yapmalarına engel olabilecek bedensel ya da ruhsal bir rahatsızlıklarının bulunmaması gerekiyor. Alınacak personelin; 3 vardiya düzeninde, ağır efor gerektiren, yüksekte ve denge isteyen, gece vardiyası bulunan, sıcak, buharlı ve tozlu ortamlarda, sürekli ayakta kalmayı gerektiren, gaz ve kimyasallarla çalışılan gürültülü koşullarda görev yapabilecek nitelikte olması isteniyor. Adayların en az lise mezunu olmaları şart.
MÜTEAHHİT İŞÇİLERİNDE YAŞ VE EĞİTİM ŞARTI ARANMAYACAK
Öte yandan, 14 Aralık 2025 tarihi itibarıyla KARDEMİR sahasında müteahhit personel olarak çalışan ve gerekli yetkinliklere sahip adaylar için yaş ve eğitim şartı aranmayacak. Şirketin ikili mesleki eğitim programından mezun olan adaylar için ise askerlik şartı uygulanmayacak.
Başvurular Karabük İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla yapılacak. Adayların, 15 Aralık 2025 tarihinden itibaren en geç 26 Aralık 2025 Cuma günü saat 23.59’a kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor. KARDEMİR sahasında müteahhit olarak çalışan adaylar başvurularını kendileri için belirtilen bağlantı üzerinden yapacak. Müteahhit personel dışındaki adayların başvuruları ise yalnızca İŞKUR üzerinden kabul edilecek. Başvuruların ardından kriterlere uygun adaylar, evrak kontrolü sonrası genel yetenek sınavına alınacak. Sınavda başarılı olarak puanlamada sıralamaya giren adaylar mülakata çağrılacak.