Reklam
Reklam

Safranbolu’da Seyir Halindeyken Alev Alan Otomobil Tamamen Yandı

679e252190851
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 16:44 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki seyir halindeyken alev alan otomobil tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.

Olay, Çerçenler köyünde meydana geldi. Mesut D.’ye ait 06 EFP 290 plakalı otomobil seyir halindeyken henüz bilinmeyen nedenle alev aldı. Aracını yolun kenarına çekerek park eden sürücü durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Alevler aracı tamamen sararken ihbar üzerine olay yerine Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangın sonrası otomobil tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

KBÜ’de Erasmus buluşması

KBUde Erasmus bulusmasi
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
16 Haziran, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi, Erasmus+ Blended Intensive Programme (BIP) kapsamında 7 farklı ülkeden gelen öğrenci ve akademisyenleri kampüsünde ağırladı. Beş gün süren programda akademik eğitimler, hastane ziyaretleri ve kültürel etkinlikler gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus Ofisi koordinasyonunda düzenlenen Erasmus+ Blended Intensive Programme (BIP) kapsamında, 7 farklı ülkeden 44 öğrenci ve 4 akademisyen Karabük Üniversitesinde ağırlandı.

13 ÜNİVERSİTEDEN ULUSLARARASI KATILIM

Hırvatistan, İspanya, Litvanya, Polonya, Portekiz, Romanya ve Yunanistan’dan 13 üniversitenin katıldığı program kapsamında öğrenciler, akademik ve kültürel faaliyetlerde bir araya geldi.

Programa; Hırvatistan’dan Juraj Dobrila University of Pula ile University of Osijek, İspanya’dan UCAM Universidad Católica San Antonio de Murcia, Litvanya’dan Klaipėdos Valstybinė Kolegija, Polonya’dan Akademia Kujawsko-Pomorska ve Akademia WSB University of Applied Sciences in Konin, Portekiz’den Portalegre Polytechnic University, Romanya’dan 1 Decembrie 1918 University of Alba Iulia, Apollonia University of Iași, Universitatea din Oradea ve Universitatea Lucian Blaga din Sibiu ile Yunanistan’dan University of Ioannina’dan öğrenci ve akademisyenler katıldı.

YAPAY ZEKÂ TEMALI AKADEMİK EĞİTİMLER DÜZENLENDİ

Program çerçevesinde Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından “Artificial Reality and Artificial Intelligence in Dentistry”, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından ise “Artificial Intelligence and Digitalization in Nursing” başlıklı eğitim programları düzenlendi. Dersler, ilgili fakültelerin akademisyenleri tarafından yüz yüze gerçekleştirildi. Akademik faaliyetlerin yanı sıra öğrencilerin sosyal etkileşimini artırmaya yönelik çeşitli etkinlikler de düzenlendi.

HASTANE ZİYARETLERİYLE TEKNİK ALTYAPI İNCELENDİ

Programın ilk gününde katılımcılar için kampüs tanıtımı ve rektörlük ziyareti düzenlenirken, sonraki günlerde öğrenciler Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. Ziyaretlerde klinik ve laboratuvarlar incelenerek teknik altyapı, kapasite ve donanımlar hakkında bilgi verildi.

SAFRANBOLU GEZİSİYLE KÜLTÜREL ETKİLEŞİM SAĞLANDI

Katılımcılar ayrıca Safranbolu gezisine katılarak bölgenin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldu. Gün sonunda KBÜ Üniversite Evinde düzenlenen kapanış yemeğinde öğrenciler, Erasmus Ofisi personeli ve görev alan akademisyenler bir araya geldi.

Kapanışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, uluslararası akademik iş birlikleri ile kültürel etkileşimin önemine dikkat çekti. Erasmus+ programlarının öğrencilere önemli akademik ve sosyal kazanımlar sunduğunu belirten Çepni, üniversiteler arası iş birliklerinin güçlenmesine katkı sağlayan bu tür organizasyonların önemine vurgu yaptı.

Program sonunda öğrencilere sertifikaları ve çeşitli hediyeleri takdim edilirken, katılımcılar Karabük Üniversitesinde edindikleri akademik ve kültürel deneyimlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen Erasmus+ BIP programı, uluslararası akademik iş birliklerinin geliştirilmesi ve kültürel etkileşimin artırılmasına katkı sağlayan önemli bir organizasyon olarak öne çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin