Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, olası bir sel baskınına karşı tedbirlerin alındığını ifade etti.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün, kuvvetli yağış uyarısının ardından Safranbolu Belediyesi olası sorunların önüne geçebilmek için çeşitli tedbirler alırken konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, meteoroloji yetkililerinin, hava tahminleriyle ilgili verdikleri bilgileri yakından takip ettiklerini, önlemlere rağmen her zaman tetikte beklediklerini, ekipleri de hazır tuttuklarını söyledi. Ekiplerin gün boyunca şehirdeki tüm su giderlerini ve mazgalları temizleyip kontrol ettiklerini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ürkmezer, “ Tarihe tanıklık etmiş ve Osmanlının emaneti Safranbolu´muzda olası bir sel baskınına karşı tedbirlerimiz alıyoruz. Şehrin hemen her bölgesinde çalışmalar sürüyor. Bununla birlikte ekiplerimiz 7/24 görev başında olacaklar” dedi.


Safranbolu’da olası bir sel için tedbirler alındı
TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı
Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.
Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.
Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.
Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


