Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, olası bir sel baskınına karşı tedbirlerin alındığını ifade etti.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün, kuvvetli yağış uyarısının ardından Safranbolu Belediyesi olası sorunların önüne geçebilmek için çeşitli tedbirler alırken konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, meteoroloji yetkililerinin, hava tahminleriyle ilgili verdikleri bilgileri yakından takip ettiklerini, önlemlere rağmen her zaman tetikte beklediklerini, ekipleri de hazır tuttuklarını söyledi. Ekiplerin gün boyunca şehirdeki tüm su giderlerini ve mazgalları temizleyip kontrol ettiklerini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ürkmezer, “ Tarihe tanıklık etmiş ve Osmanlının emaneti Safranbolu´muzda olası bir sel baskınına karşı tedbirlerimiz alıyoruz. Şehrin hemen her bölgesinde çalışmalar sürüyor. Bununla birlikte ekiplerimiz 7/24 görev başında olacaklar” dedi.


Safranbolu’da olası bir sel için tedbirler alındı
Türkülerle Türkiye Korosu’ndan unutulmaz konser
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Zonguldak’ta bulunan Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulu 4/A Sınıf Öğretmeni Mustafa Çetin öncülüğünde, öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan 60 kişilik dev bir koro kuruldu.
Öğretmen, veli ve öğrencilerin iş birliğiyle oluşturulan koro, yalnızca sınıflarda değil, sahnede de topluma örnek olmaya devam ediyor. Koroda, milli ve manevi değerlerimizi yansıtan türküler, başarılı bir orkestranın eşliğinde seslendirilerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattılar.
Ülkenin farklı bölgelerinden seçilen türkülerin yer aldığı konserde, eserlerin ortaya çıkış hikâyelerinin de anlatılması dinleyiciler üzerinde derin izler bıraktı. Düzenlenen konser, öğretmen, veli ve öğrenci arasındaki bağı güçlendiren en etkili sanatsal köprülerden biri hâline geldi. Etkinlik, eğitimin sadece sınıf ortamında gerçekleşmediğini gösteren başarılı bir örnek olarak büyük takdir topladı.
Programa Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin, Amele Birliği Başkanı Veli Köktürk, Zonguldak Kamu- Sen Başkanı Şahin Ören, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program sonunda Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Uygar Keskin, böylesine anlamlı bir etkinliğin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin önemli bir yansıması olduğunu belirterek, koroyu oluşturan sınıf öğretmeni Mustafa Çetin’i, görev alan öğretmenleri, velileri, öğrencileri ve okul yönetimini tebrik etti.
Türk Halk Müziği’nin sevilen eserlerinin seslendirildiği konser, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Tamamen gönüllülük esasıyla çalışmalarını sürdüren koro, yöresel kültürün yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.
Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan etkinlik, öğretmen, öğrenci ve velilerin ortak çalışmasının eğitim ve kültür alanında ne kadar önemli sonuçlar ortaya koyabileceğini bir kez daha gösterdi.


