Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, olası bir sel baskınına karşı tedbirlerin alındığını ifade etti.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün, kuvvetli yağış uyarısının ardından Safranbolu Belediyesi olası sorunların önüne geçebilmek için çeşitli tedbirler alırken konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, meteoroloji yetkililerinin, hava tahminleriyle ilgili verdikleri bilgileri yakından takip ettiklerini, önlemlere rağmen her zaman tetikte beklediklerini, ekipleri de hazır tuttuklarını söyledi. Ekiplerin gün boyunca şehirdeki tüm su giderlerini ve mazgalları temizleyip kontrol ettiklerini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ürkmezer, “ Tarihe tanıklık etmiş ve Osmanlının emaneti Safranbolu´muzda olası bir sel baskınına karşı tedbirlerimiz alıyoruz. Şehrin hemen her bölgesinde çalışmalar sürüyor. Bununla birlikte ekiplerimiz 7/24 görev başında olacaklar” dedi.


Safranbolu’da olası bir sel için tedbirler alındı
İŞKUR’dan kapsamlı saha çalışması
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürlüğü tarafından, İşgücü Piyasası Araştırması kapsamında kent genelinde saha çalışması yürütüldü. Çalışmalar çerçevesinde 260 iş yeri ziyaret edilerek iş gücü piyasasına ilişkin güncel veriler toplandı.
Karabük’te gerçekleştirilen araştırmada sektörlerin mevcut durumu, işverenlerin eleman ihtiyacı, açık iş talepleri ve meslek bazlı istihdam eğilimleri detaylı şekilde incelendi. Elde edilen verilerle bölgedeki iş gücü piyasasının mevcut yapısının ortaya konulması hedeflendi.
İŞKUR yetkilileri, saha çalışmalarından elde edilen verilerin analiz edilerek rapor haline getirileceğini, bu raporların ise istihdam politikalarının geliştirilmesine katkı sunacağını ifade etti. Ayrıca işveren ile iş arayan arasındaki uyumun güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

