Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki taşıma kapsamındaki okulların öğrencilerinin taşındığı okul servis araçlarının denetimi yapıldı.
Denetimlerde okul servis araçlarının mevzuata uygun olup olmadıkları ve Kovid-19 tedbirlerine uyulup uyulmadığı kontrol edildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, denetimlerle ilgili olarak, “Taşıma kapsamındaki öğrencilerimizin köylerinden okullarına gidiş gelişlerini sağlayan okul servis araçlarında başta salgın hastalık tedbirleri olmak üzere gerekli kurallara ve şartlara uyulması öğrencilerimizin sağlığı ve can güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Bundan dolayı belirli periyotlarda okul servis araçlarını denetliyor ve servis şoförlerimize başta trafik kuralları olmak üzere özellikle maske, mesafe ve hijyen ve öğrencilerle iletişim konularında dikkatli ve hassas olmaları gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.
Amaçlarının öğrencilerin sağlıklı, güvenli ve rahat ortamda yolculuk yapmalarını sağlamak olduğunu belirten Gümüş, denetimde görev alan komisyon üyelerine ve okul servis araçlarının şoförlerine teşekkür etti.
Gümüş, çocukların trafik güvenliğine yönelik bu tür denetimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini sözlerine ekledi.


Safranbolu’da okul servisleri denetlendi
Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti
Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.
Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.


