Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Eylül, 2021 10:00 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da okul servisleri denetlendi

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki taşıma kapsamındaki okulların öğrencilerinin taşındığı okul servis araçlarının denetimi yapıldı.
Denetimlerde okul servis araçlarının mevzuata uygun olup olmadıkları ve Kovid-19 tedbirlerine uyulup uyulmadığı kontrol edildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, denetimlerle ilgili olarak, “Taşıma kapsamındaki öğrencilerimizin köylerinden okullarına gidiş gelişlerini sağlayan okul servis araçlarında başta salgın hastalık tedbirleri olmak üzere gerekli kurallara ve şartlara uyulması öğrencilerimizin sağlığı ve can güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Bundan dolayı belirli periyotlarda okul servis araçlarını denetliyor ve servis şoförlerimize başta trafik kuralları olmak üzere özellikle maske, mesafe ve hijyen ve öğrencilerle iletişim konularında dikkatli ve hassas olmaları gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.
Amaçlarının öğrencilerin sağlıklı, güvenli ve rahat ortamda yolculuk yapmalarını sağlamak olduğunu belirten Gümüş, denetimde görev alan komisyon üyelerine ve okul servis araçlarının şoförlerine teşekkür etti.
Gümüş, çocukların trafik güvenliğine yönelik bu tür denetimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta sifir atikta yeni donem basliyor KkGKSMd7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor

Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.

Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.

Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.

Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin