Safranbolu ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında öğrenci servis araçları ve sürücüleri denetlendi.
Safranbolu ilçesinde, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin huzur ve güven içerisinde okullarına gidip gelebilmeleri amacıyla taşımalı eğitim kapsamında denetimler gerçekleştirildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından araçların ve sürücülerin belgeleri, araç içi temizliği, ilk yardım çantası, yangın söndürme aparatları, emniyet kemerleri ve benzeri kontroller gerçekleştirildi.
Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, ülkenin geleceği olan çocukların okullara emniyetli ve huzurlu bir şekilde taşınmalarının önemli olduğunu söyledi.
Gümüş, ailelerin çocuklarının güvende olduğunu hissetmelerinin mutluluk verici olduğunu olduğunu, belirli periyotlarla denetimlerin devam edeceğini, denetimde görev alan yönetici ve personele işini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan servis şoförlerine, emniyet ve jandarma mensuplarına teşekkür etti.


Safranbolu’da öğrenci servis araçları denetlendi
Kastamonu’da aranan 1 şahıs yakalandı
Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimde hakkında yakalama kararı bulunan 1 şahıs yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirile denetimde, bin 292 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılırken, 331 araç kontrol edildi. Denetimlerde çeşitli suçlardan aranması bulunan 1 şahıs yakalanırken, trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 7 araca idari para cezası uygulandı.
Öte yandan, ekiplerin yaptığı kontrollerde 2 iş yeri ile 8 şahsa, 5326 Sayılı Kabahatler


