Safranbolu'da Nitelikli Konaklama Çalışmaları - Karabük Haber Postası
KONAKLAMA jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
18 Nisan, 2024 16:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Nitelikli Konaklama Çalışmaları

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı aynı zamanda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Gastronomi İhtisas Başkan Yardımcısı Şebnem Urgancıoğlu, hafta içerisinde TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı Erdal Çeri ile Türkiye’nin önde gelen turizm acentelerinin sahiplerini UNESCO Miras Kenti Safranbolu’da ağırladı.

İncekaya Su Kemeri, Yörük Köyü, Yazıköy, Pınarbaşı Horma ve Valla Kanyonu, lokum imalathaneleri, Yenice Şeker Kanyonu, Safran Tarlası, Tarihi Çarşı, Yörük Köyü gibi turizm rotalarının gezilmesinin ardından katılımcılar, Başkan Elif Köse ve Şebnem Urgancıoğlu’nun Safranbolu ile Bölge turizminin bir bütün haline getirilmesi noktasındaki çalışmaları ve turizm alanlarıyla ilgili girişimleri doğrultusunda bilgiler aldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse Safranbolu turizmine yapılacak katkılar doğrultusunda her türlü yatırıma ve projeye destek vereceğini belirtmiş bu konudaki en büyük adımların atılması noktasında SAFTİD Başkanı ve TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkan Yardımcısı Şebnem Urgancıoğlu ile birlikte ortak çalışmalara imza atmıştı. Başkan Köse, yeni dönemde de Safranbolu’yu Avrupa’nın, nitelikli ve konaklamalı turizmin göz bebeği yapana kadar süratle adımlar atacaklarını belirtti. Bu doğrultuda Türkiye’nin en önemli turizm acentelerinin sahipleri ve TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı Erdal Çeri Safranbolu’da ağırlandı. Başkan Köse ve Şebnem Urgancıoğlu konuklara Safranbolu odağında bütünleşik bölge turizminin ele alınabileceği noktalar hakkında bilgiler vererek katılımcılarla birlikte gezi düzenlendi. Program kapsamında Yazıköy’de geleneksel ve yöresel tarihi lezzet keşkek fırına verilirken, İncekaya Su Kemeri, Yörük Köyü, Pınarbaşı Horma ve Valla Kanyonu, lokum imalathaneleri, Yenice Şeker Kanyonu, Safran Tarlası, Tarihi Çarşı, Yörük Köyü gibi noktalara ziyaretler düzenlendi. Turizm Acenteleri temsilcileri ve TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı Erdal Çeri Safranbolu ve çevresinde yer alan turizm alanlarını inceleyerek olumlu ya da olumsuz noktalar konusunda Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı aynı zamanda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Gastronomi İhtisas Başkan Yardımcısı Şebnem Urgancıoğlu ile fikir alışverişinde bulundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse UNESCO Miras Kenti Safranbolu’yu Cittaslow gibi Avrupa’nın en büyük turizm hareketlerinden birine dâhil ettiklerini, bu sayede hedeflenen nitelikli turist, konaklama gün sayısının artımı ve bütünleşik bölge turizmi konusunda hızla ilerlediklerini belirterek,  SAFTİD Başkanı ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı aynı zamanda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Gastronomi İhtisas Başkan Yardımcısı Şebnem Urgancıoğlu ve yönetimine gösterdikleri çabalar ve çalışmalardan ötürü teşekkürlerini iletti. TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı Erdal Çeri ve turizm acenteleri temsilcilerini Safranbolu’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Köse, gerçekleşen ziyaretler ve yapılan görüş alışverişleri ile nitelikli ve konaklamalı turizme emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. (Hayrettin Yıldırım)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinin vakfinda kurban vurgunu iddiasi 2 tutuklama KFPjw1Vf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nin vakfında kurban vurgunu iddiası: 2 tutuklama

Bolu’da sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 kişi sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bolu Belediyesi’ne bağlı BolSev Vakfı’na yönelik yürütülen ve Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Ali Sarıyıldız’ın tutuklandığı soruşturma derinleşiyor. 2025 yılında BolSev Vakfı tarafından vatandaşlardan kurban kesimi amacıyla bağış toplandı. Vakıf kayıtlarında kurbanlık hayvan alımı ya da kesimine dair tek bir işlem dahi yapılmadığı iddia edildi. Vakfın sosyal medya hesapları üzerinden “Kurbanlarınız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” ifadeleriyle çağrı yapıldı. Bağışların bu amaçla kullanılmadığı soruşturma dosyasına yansıdı. Tutuklu bulunan BolSev Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız’ın ifadesinde, “Bağışı kurban kesmek için değil, öğrencilere burs vermek için topladık” şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. Soruşturma dosyasında şu ana kadar 36 kişinin mağdur sıfatıyla yer aldığı öğrenildi.

Tutuklandılar

Bu kapsamda sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından vakıf yönetiminde yer alan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Meclis Üyesi Aydan Özdemir gözaltına alındı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen 2 kişinin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından hastaneye sevk edilen Beykoz ve Özdemir jandarma araçlarıyla Bolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin