Safranbolu'da Kuyumcu Soygununda Karar Açıklandı - Karabük Haber Postası
dwwdw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Aralık, 2025 10:35 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Kuyumcu Soygununda Karar Açıklandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir kuyumcuya silahlı ve maskeli şekilde düzenlenen soyguna ilişkin davada mahkeme karar vererek, sanıklar hakkında ‘nitelikli yağma’, ‘mala zarar verme’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından ayrı ayrı cezalandırıldı.

Karabük 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 4. celsede karar duruşması görüldü. Mahkemeye tutuklu sanıklar Cemal Çelikay (21), Emre Ünlük (21), Rıza Çelikay (19), Ramazan Karakaş (33) ve Eyüp Emir Eper (20), avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Mahkeme başkanı soygunu gerçekleştirdikleri iddia edilen sanıklara tek tek son sözlerini sordu. Sanıklardan Cemal Çelikay, “Kendim için değil ailem için bir şans istiyorum. Kimseye zarar vermek istemedim ve silahı bir kez ateşledim. Pişmanım ve beraatimi istiyorum” derken, kardeşi Rıza Çelikay ise “Kimseye zarar vermek istemedim, sadece kaçarken kendi elimdeki silah ateş aldı ve yaralandım” diyerek beraatini istedi.

Tutuklu sanıklardan Emre Ünlük, nitelikli yağmayı kabul ederek, öldürmeye teşebbüs suçunu kabul etmediğini ve bir anlık gafletle bu suçu işlediklerini, bunu da fakirlikten yaptıklarını ifade ederken, Ramazan Karakaş ise yardım ve yataklık ile gözcülük yapmadığını, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi.

Soygun girişimine silah temin eden Eyüp Emir Eper ise silahı satın aldığı için çok pişman olduğunu, askerlik görevini yaparak topluma kazandırılmak istediğinden beraatini talep etti.

Sanıkların son sözlerini dinleyen mahkeme heyeti, Cemal Çelikay, Rıza Çelikay ve Emre Enlük’e “Nitelikli Yağma Suçu”ndan 149/1 maddesinin A- B- C ve D bendinden 13 yıl hapis cezası ve ayrıca mala zarar vermeden de 1’er yıl hapis cezası verdi. Ramazan Karakaş ve Eyüp Emir Eper’e de aynı suçtan 13 yıl hapis cezası verirken, iki sanığa indirim uygulayarak 6 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti ayrıca, öldürmeye teşebbüs suçundan ise 3 sanığa ayrı ayrı berat verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kp idmanyurdu
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Nisan, 2026 17:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İdmanyurdu’ndan Nefes Kesen Galibiyet: 3-2

Karabük İdmanyurdu Spor, Fatsa Belediyespor’u 3-2 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı.

Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma, futbolseverlere heyecan dolu anlar yaşattı. Maça etkili başlayan Karabük İdmanyurdu, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede baskı kurdu. Ancak Fatsa Belediyespor, oyundan kopmayarak skora denge getirdi ve ilk yarı karşılıklı gollerle tamamlandı.

İkinci yarıda tempo daha da yükselirken, Karabük İdmanyurdu Spor 87. dakikada golü buldu ve yeniden üstünlüğü ele aldı. Karabük İdmanyurdu Spor, Fatsa İlçe Stadyumu’ndan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla birlikte Karabüklü taraftarlar maç sonunda büyük sevinç yaşadı. Karşılaşma boyunca ortaya konan mücadele ve tempo ise izleyenlerden tam not aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin