Reklam
Reklam
6782409879c5d
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
11 Ocak, 2025 12:58 tarihinde yayınlandı
0

SAFRANBOLU’DA KUYUMCU SOYGUNUNDA: 4 KİŞİ GÖZALTINDA

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Safranbolu’da dün akşam meydana gelen kuyumcu soygununa ilişkin yaptığı açıklamada, 4 şüphelinin yakalandığını ve olayın kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu duyurdu.

Safranbolu merkezindeki bir kuyumcuda üç silahlı ve maskeli kişinin gerçekleştirdiği soygun sonrası, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli çalışmalarıyla altınların bir kısmının çanta içerisinde, bir kısmının ise dere kenarında bulunduğunu belirten Vali Yavuz, “Olayda kullanılan iki silah da kısa sürede ele geçirildi” dedi.

Gece boyunca sürdürülen operasyonlarda şüphelilerin İsmetpaşa Mahallesi’ndeki bir metruk evde yakalandığını açıklayan Yavuz, “Şüpheliler yakalanmış, çalınan eşyalar ve silahlar ele geçirilmiştir. Ayrıca gözcülük yaptığı değerlendirilen bir kişi daha gözaltına alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Safranbolu halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Yavuz, “Karabük ve Safranbolu’nun huzurunu korumak için suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Bu süreçte halkımızın desteği çok önemli” şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturmanın savcılık koordinesinde titizlikle sürdüğü bildirildi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin