Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Safranbolu Müftülüğü önünde verilen Açılış ve Kutlu Doğum Aşı programı ile başladı. Safranbolu İlçe Müftülüğünün önünde gerçekleşen programa; Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilici, İlçe Emniyet Müdürü Musa Kansu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Safranbolu Müftüsü Hasan Güneş, Kutlu Doğum Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirterek, “2015 yılı Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 14-20 nisan tarihlerinde bir takım etkinlikler planladık. Açılışını yapmak suretiyle kutlamalara başladık. Öğle namazını kıldıktan sonra çevremizdeki öğrenciler başta olmak üzere resmi kurum amirlerini davet ederek kutlu doğum aşı ikramında bulunduk. 2 bin kişilik bir yemek hazırladık ve katılım çok yoğun oldu. Hafta içerisinde birçok etkinliğimiz olacak. Kadılara ve genel itibariyle konferans verilecek. Kentimizin eşitli yerlerinde konferanslarımız olacak. 10’a yakın camide kutlu doğum aşı ikramında bulunacak. Kermesler düzenlenecek. Bu tür etkiliklere kutlu doğum haftası sonlandırmış olacağız” dedi.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bugün saat 13.30’da Sunal Tülbentçi Öğretmen Evinde verilecek konferans ile devam edecek.


Safranbolu’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı
Uygulamalı aşı eğitimi ile tarıma destek
Safranbolu Belediyesi, tarımsal üretimi canlandırmak ve üreticilere doğru teknikleri kazandırmak amacıyla “Meyve Ağaçları Aşılama Kursu” düzenledi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi’nde gerçekleştirilen kursa, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Başkan Yardımcısı Taner Timar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bölgedeki meyve ağaçlarından alınan verimi artırmayı hedefleyen eğitimde, Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Alazoğlu Uslu ve ekibi görev aldı. Katılımcılara kalem ve göz aşısı yöntemleri, hem teorik hem de uygulamalı olarak aktarıldı.
Başkan Elif Köse, yerel üretimi desteklemenin önemine dikkat çekerek, bu tür kurslarla bilinçli tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Program boyunca katılımcılar, uzmanlar eşliğinde bizzat uygulama yaparak aşılama tekniklerini yerinde öğrenme imkanı buldu.

