Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Safranbolu Müftülüğü önünde verilen Açılış ve Kutlu Doğum Aşı programı ile başladı. Safranbolu İlçe Müftülüğünün önünde gerçekleşen programa; Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilici, İlçe Emniyet Müdürü Musa Kansu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Safranbolu Müftüsü Hasan Güneş, Kutlu Doğum Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirterek, “2015 yılı Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 14-20 nisan tarihlerinde bir takım etkinlikler planladık. Açılışını yapmak suretiyle kutlamalara başladık. Öğle namazını kıldıktan sonra çevremizdeki öğrenciler başta olmak üzere resmi kurum amirlerini davet ederek kutlu doğum aşı ikramında bulunduk. 2 bin kişilik bir yemek hazırladık ve katılım çok yoğun oldu. Hafta içerisinde birçok etkinliğimiz olacak. Kadılara ve genel itibariyle konferans verilecek. Kentimizin eşitli yerlerinde konferanslarımız olacak. 10’a yakın camide kutlu doğum aşı ikramında bulunacak. Kermesler düzenlenecek. Bu tür etkiliklere kutlu doğum haftası sonlandırmış olacağız” dedi.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bugün saat 13.30’da Sunal Tülbentçi Öğretmen Evinde verilecek konferans ile devam edecek.


Safranbolu’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı
Kargo gönderiminden kaçak ürün çıktı
DÜZCE(İHA) – Düzce’de jandarma ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, İstanbul’a kargo firmaları aracılığıyla sevk edilmek istenen kaçak ürünler ele geçirildi.
Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, kargo firmaları aracılığıyla Doğu illerinden İstanbul’a kaçak ürün sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Edinilen istihbari bilgiler doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Şüpheli şahıslara ait kargolarda gerçekleştirilen adli aramalarda 920 paket elektronik sigara kartuşu, 7 bin 616 paket sigara sarma kağıdı ve 28 çift ayakkabı ele geçirildi.
Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.


