blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Kayıp Hayvanlar Dron ile Bulundu

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Akören köyünde kaybolan iki adet büyükbaş hayvan dron ile bulundu.

İlçeye bağlı Akören köyünde, Selami Öztürk'e ait inekler kayboldu. Hayvanlarını bulamayan Öztürk evinin yolunu tuttuğu sırada köy imamı Ahmet Faruk Eşmeli ile karşılaştı. Öztürk'ün hayvanlarının kaybolduğunu söylemesi üzerine Eşmeli, dron ile arama yapma teklifinde bulundu.
Yapılan tarama sonucunda büyükbaş hayvanların yeri dron ile belirlendi. İmam dron ile inekleri kovalayarak, güvenli bir şekilde eve dönmesini sağladı.
Köy imamı Eşmeli, kayıp hayvanların 1 kilometrelik uzaklıkta ağaçlık alanda bulunduklarını belirterek, "Dron ile köye kadar getirdim onları. Ağabeyimiz umudunu kesmişti çünkü burası bin 140 rakım. Vahşi hayvanların da olduğu yerler. Tam ümidini kesmişken bana geldi. Böylece hayvanları getirmiş olduk" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunlu minik ressam dünya birincisi oldu

Samsun’un İlkadım İlkokulu 3. öğrencisi Saliha Zeren Üsen, "36. Memleketler arası Çocuk Fotoğrafları Yarışması"nda dünya birincisi oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ve bir sanat merkezi iş birliğiyle düzenlenen yarışa 27 ülkeden 4 bin 100 eser katıldı. Müsabakada Saliha Zeren Üsen’in hayal gücü ve sanat sevgisiyle hazırladığı eser, heyet üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. Üsen, müsabakada birincilik mükafatına layık görüldü.
Okul Müdürü Aydın Peker, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okullarında oluşturulan açık hava sınıfı ve ömür marifetleri atölyesinin, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için kıymetli bir fırsat sunduğunu belirtti. Peker, "Öğrencilerimizin gerek akademik gerek ömür marifetlerini geliştirmelerine dayanak oluyoruz" dedi.
Peker, bu büyük başarıda emeği geçen başta sınıf öğretmeni olmak üzere, Üsen’in ailesine teşekkür ederek, "Öğrencimiz Saliha Zeren Üsen’i yürekten kutluyoruz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.