blank
Haber Merkezi tarafından
03 Mart, 2025 17:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Safranbolu’da Karşılama Merkezi Çalışmaları Başladı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse'nin projeleri arasında yer alan ve tarihi kentin kalbinde tur otobüsü kargaşasına son verecek Karşılama Merkezi çalışmaları başladı.

UNESCO Dünya Mirası ve Cittaslow Kenti Safranbolu’da, şehir içi trafik sorununa da çözüm olacak Safranbolu Belediyesi Karşılama Merkezi için çalışmaların Ramazan Bayramına kadar bir bölümünün tamamlanması planlanıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş ile birlikte alanda incelemelerde bulunarak Fen İşleri Müdürü Sinan Çapraz’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Celal Bayar Caddesi üzerinde yer alan ve dolgu malzemesi ile düzenlenen alanda, büyük tur otobüslerinin Tarihi Çarşı yerine burada park etmesi sağlanacak. Böylece, çarşı merkezindeki otopark ve trafik sorununun önüne geçilmesi hedefleniyor. Ramazan Bayramı’na kadar çalışmaların bir bölümünün tamamlanarak merkezin hizmete girmesi hedefleniyor.

Safranbolu Belediyesi, bu projeyle kente yakışır bir alan kazandırmayı ve ziyaretçilerine daha konforlu bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Mehmet Avni Gözün

    Merkez olması çok iyi olur, hiç değilse böylece çarşı kesiminde trafik sorunu olmaz, bizde rahat ederiz

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yaz Kur’an kursları 30 Haziran’da başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Yaz Kur’an Kursları, bu yıl "Her Yaz Yeni Bir Heyecan Cami Çocuk ve Kur’an" ve "Yazımda Kur’an Var" sloganlarıyla 30 Haziran’da başlayacak.
Kurslarda Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, İtikad, İbadet, Siyer ve Ahlak derslerinin yanı sıra toplumsal ve kültürel etkinliklerle çocuk ve gençlerin yaz tatillerini verimli geçirmeleri hedefleniyor. Mescitler, Kur’an Kursları ve müftülükler tarafından uygun görülen öteki yerlerde 4-6 yaş kümesi çocuklardan, 7-14 ve 15-22 yaş ortası gençlere kadar çeşitli yaş guruplarına yönelik Kur’an eğitimleri düzenlenecek.
Zonguldak’ın Alaplı İlçe Müftülüğü yaklaşan Yaz Kur’an Kursları için Öğreticilere yönelik Hizmet İçi Eğitim Seminerleri düzenledi. Alaplı İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik tarafından açılışı yapılan seminerlerde öğreticilere, Yaz Kur’an Kurslarının Ehemmiyeti ve Stratejisi, Dini Bilgiler Öğretim Yol ve Teknikleri, Din Eğitiminde Pedagojik Unsurlar, Çocuk ve Gençlerle Bağlantı, Sorunlu Davranışlar ve Tahlil Teklifleri, Mahremiyet Şuuru, Din Eğitiminde Klâsik Oyunlar, Uygulama Asılları, Öğrenci Kayıt ve Program Süreçleri hakkında Vaiz, Murakıp, Uzman ve Eğitim Hizmetleri Ünitesi tarafından bilgiler verilirken İlçe Sıhhat Müdürü Dr. Sultan Özdemir ve Dr. Mustafa Polatlı Temel Birinci Yardım Bilgileri hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Özel Takviyeye Muhtaç Olan Çocuklar ve Özel İhtiyaçlı Çocuklara Yaklaşım konusunda Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Serkan Darol ve Öğretmenler Selahattin Kuru ile Alper Tunga Karamıklı tarafından seminerler verildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Alaplı İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, "Yaz mevsimi, çocuklarımızın ellerinde Elif-Be cüzleriyle mescitlere ve Kur’an kurslarına koştuğu, dinimizi öğrenmeye adım attığı özel bir vakit dilimi.Bu kurslarda çocuklar, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmenin yanı sıra İslam’ın temel inanç temellerini da keşfedecek. Birebir vakitte toplumsal, kültürel ve sportif etkinliklerle desteklenen programlar sayesinde eğitim süreci daha eğlenceli ve verimli hale gelecek. Çocuklarımızın manevi gelişimi için büyük bir fırsat olan Yaz Kur’an Kursları’na tüm ailelerimizi çocuklarını kaydettirmeye davet ediyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Mehmet Avni Gözün

    Merkez olması çok iyi olur, hiç değilse böylece çarşı kesiminde trafik sorunu olmaz, bizde rahat ederiz

Yeni yorumlara kapalı.