Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da kar güzelliği

Tarihi evleriyle ünlü Karabük’ün Safranbolu ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası Osmanlı kenti adeta ayrı bir güzelliğe büründü. Kar yağışı altında tarihi konaklar adeta beyaz gelinliğini giydi.

Meteorolojinin uyarı verdiği kentlerden biri olan Karabük’te yüksek kesimlerden kar yağışı yoğun bir şekilde devam ederken, Osmanlı kenti Safranbolu’da etkili olan kar yağışı sonrası ortaya güzel manzaralar çıkarttı. Kar hasretini yedirenler hem bu eşsiz güzelliğin karşısında fotoğraf çekildi hem de karın tadını doyasıya yaşadı.

Konakların beyaz örtü ile kaplandığı kentte şiddetini arttıran kar yağışının belirli aralıklarla gece geç saatlere kadar devam edeceği uyarısına bulunan meteoroloji vatandaşların oluşabilecek sıkıntılara karşı tedbirli olmalarını noktasında uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gece boyu arandi gun agarinca botlarla arama calismalari yeniden basladi Pc1LhJ5N
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gece boyu arandı, gün ağarınca botlarla arama çalışmaları yeniden başladı

Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek akıntıya kapılan Örgütlerden Sorumlu CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için başlatılan arama çalışmaları gece boyunca devam etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ekipler botlarla çay üzerinde yeniden arama çalışması başlattı.

Olay, Karabük-Zonguldak karayolunun Yeşilköy mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halinde olan ve içerisinde CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) de bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yuvarlanıp suya düştü. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece boyunca dere kenarında ve su üzerinde termal dron ile sürdürülen çalışmalarda Erten’e ulaşılamadı. Günün ağarmasıyla birlikte arama çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı. AFAD ekipleri botlarla Filyos Çayı üzerinde arama faaliyetlerini sürdürürken, ekipler dere boyunca da tarama çalışmalarına devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin