Safranbolu’da kar güzelliği - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da kar güzelliği

Tarihi evleriyle ünlü Karabük’ün Safranbolu ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası Osmanlı kenti adeta ayrı bir güzelliğe büründü. Kar yağışı altında tarihi konaklar adeta beyaz gelinliğini giydi.

Meteorolojinin uyarı verdiği kentlerden biri olan Karabük’te yüksek kesimlerden kar yağışı yoğun bir şekilde devam ederken, Osmanlı kenti Safranbolu’da etkili olan kar yağışı sonrası ortaya güzel manzaralar çıkarttı. Kar hasretini yedirenler hem bu eşsiz güzelliğin karşısında fotoğraf çekildi hem de karın tadını doyasıya yaşadı.

Konakların beyaz örtü ile kaplandığı kentte şiddetini arttıran kar yağışının belirli aralıklarla gece geç saatlere kadar devam edeceği uyarısına bulunan meteoroloji vatandaşların oluşabilecek sıkıntılara karşı tedbirli olmalarını noktasında uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 13:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Otobüs Duraklarına “Park Yasaktır” Uyarısı

Karabük Belediyesi, otobüs duraklarında hatalı park nedeniyle yaşanan aksamaları önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Durak işaretlerinin bulunduğu levhalara ek olarak “Otobüs Durağı – Park Yasaktır” yazılı uyarı levhaları yerleştirilmeye başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, özellikle yoğun trafik akışının olduğu bölgelerde bazı sürücülerin otobüs duraklarını park yeri olarak kullanması, hem toplu taşıma araçlarının güvenliğini tehlikeye atıyor hem de yolcuların inip binmesini zorlaştırıyor. Bu durumun önüne geçmek için mevcut duraklara ikinci bir uyarı levhası eklenmesine karar verildi.

Yetkililer, yeni levhaların özellikle sürücülerin dikkatini çekecek şekilde büyük ve okunaklı harflerle tasarlandığını belirterek, “Duraklara park eden araçlar nedeniyle otobüsler yolcu alamıyor, zaman kaybı yaşanıyor ve trafik akışı olumsuz etkileniyor. Bu levhalarla farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Uygulamanın ilk etapta şehir merkezindeki ana durak noktalarında hayata geçirildiği, ardından tüm duraklara yaygınlaştırılacağı öğrenildi. Belediye ayrıca, uyarılara rağmen duraklara park eden araçlar için trafik cezası uygulanacağını da hatırlattı.

Karabüklü vatandaşlar ise uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde duraklar işgal ediliyor, otobüse binmekte zorlanıyorduk. Bu levhaların caydırıcı olmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin