Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da kar güzelliği

Tarihi evleriyle ünlü Karabük’ün Safranbolu ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası Osmanlı kenti adeta ayrı bir güzelliğe büründü. Kar yağışı altında tarihi konaklar adeta beyaz gelinliğini giydi.

Meteorolojinin uyarı verdiği kentlerden biri olan Karabük’te yüksek kesimlerden kar yağışı yoğun bir şekilde devam ederken, Osmanlı kenti Safranbolu’da etkili olan kar yağışı sonrası ortaya güzel manzaralar çıkarttı. Kar hasretini yedirenler hem bu eşsiz güzelliğin karşısında fotoğraf çekildi hem de karın tadını doyasıya yaşadı.

Konakların beyaz örtü ile kaplandığı kentte şiddetini arttıran kar yağışının belirli aralıklarla gece geç saatlere kadar devam edeceği uyarısına bulunan meteoroloji vatandaşların oluşabilecek sıkıntılara karşı tedbirli olmalarını noktasında uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
19a92ccd 4f9c 45c7 8cda 4b36d1472b51
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Haziran, 2026 14:32 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Başkan Çetinkaya: “Tüm Köprüler Bakıma Alınacak”

Karabük’te Kartaltepe Mahallesi’ni şehir merkezine bağlayan Şampiyon Elif Güneri Yaya Köprüsü’nde bulunan iki asansörün de hizmet dışı kalması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Edinilen bilgilere göre köprüde bulunan asansörlerden biri uzun süredir arızalı olduğu için kullanılamıyordu. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı diğer asansörün de arızalanarak kapanmasıyla birlikte özellikle yaşlılar, engelliler, çocuklu aileler ve sağlık sorunu yaşayan vatandaşlar zor durumda kaldı.

Asansörlerin çalışmaması nedeniyle köprüyü kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, merdivenleri inip çıkmak zorunda kaldıklarını belirterek sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Çocuğuyla birlikte bir kamu kurumundaki randevusuna yetişmeye çalıştığını ifade eden bir anne, yaşadığı mağduriyeti dile getirerek, “Asansörler çalışmadığı için şimdi koşarak gitmek zorundayım. Çocukla birlikte koşarak yetişmek zorunda kaldım. Asansörlerin açılmasını talep ediyoruz. Mağdur olduk gerçekten…” sözleriyle sitem etti.

Mahalle sakinleri ise yaya köprüsündeki asansörlerin uzun süredir çeşitli arızalar nedeniyle zaman zaman hizmet veremediğini belirterek bakım ve onarım çalışmalarının hızlandırılmasını talep etti.

ASANSÖR TEPKİLERİNE BAŞKAN ÇETİNKAYA’DAN YANIT

Haberin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya konuya ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Çetinkaya, “Çok yakında tüm köprüler bakıma alınacak. Programı yapıldı, başlanacak.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çetinkaya’nın açıklaması, asansörlerin yanı sıra şehir genelindeki yaya köprülerinde kapsamlı bakım çalışmalarının başlayacağı şeklinde değerlendirilirken, vatandaşlar özellikle Şampiyon Elif Güneri Yaya Köprüsü’ndeki asansörlerin en kısa sürede yeniden hizmete açılmasını beklediklerini ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin