Safranbolu'da Kadınlar Yoga’da Buluştu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Haziran, 2022 12:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Kadınlar Yoga’da Buluştu

Kuzey yarım kürede en uzun gün olarak kabul edilen ve Birleşmiş Milletler tarafından Dünya yoga günü olarak belirlenen 21 Haziran tarihinde ellerine matlarını alan 26 kadın Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezinin bahçesinde yer alan çimlerin üzerinde yoga eğitmeni Perihan Balun öncülüğünde yoga yaptı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de eline matını alarak geldi ve kadınlarla birlikte yoga yaptı.

Başkan Köse, “Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların güçlüğündeki stresli durumdan bir nebze kadınlarımızı uzaklaştırmak istedik” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Yoga biliyorsunuz nefese dayalı hem zihinsel hem de fiziksel rahatlamayı sağlayan, psikolojik olarak rahatlatan bir meditasyon yöntemi. Biz hanım evinde hocamızla birlikte spor etkinliklerini haftanın 3 günü yapıyoruz. Bugün de Dünya yoga günü, 21 Haziran 2014 yılından beri yoga günü ilan edilmiş ve Dünya’da kutlanan bir gün. Biz de spor etkinliklerimizi bugün Leyla Dizdar Kültür merkezinin bahçesine taşıdık. Hanımlarımızla yoga yapıyoruz ki şu içinde bulunduğumuz, Dünya’nın içinde bulunduğu olumsuz koşullarda aslında spor zaten en başta fiziksel etkilerini zaten biliyoruz ama zihinsel olarak da pisikoljik olarak da insanlara iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmış. Çok da ihtiyacımız var bugünlerde. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların güçlüğündeki stresli durumdan bir nebze kadınlarımızı uzaklaştırmak istedik. Dünya yoga günü kutlu olsun.”

Başkan Elif Köse, Yoga Eğitmeni Perihan Balun’a verdiği katkılardan dolayı teşekkür belgesi verdi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
viraji alamayan otomobil minibusle kafa kafaya carpisti 4 yarali p6ARSW2t
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Virajı alamayan otomobil minibüsle kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Bolu’da virajı alamayan otomobilin karşı yönden gelen minibüsle kafa kafaya çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı. Araçlarda sıkışan sürücüler itfaiye ekiplerince kurtarılarak hastaneye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mudurnu-Nallıhan karayolu Aynalıkaya mevkisinde sabah saatlerinde seyreden ve henüz sürücülerinin ismi öğrenilemeyen otomobil, virajı alamayarak karşı yönden gelen minibüsle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta bulunan toplam 4 kişi yaralandı. Sürücüler ise bulundukları yerde sıkıştı.

Çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sıkışan her iki sürücü, itfaiye ekiplerince araçlardan çıkarıldı. Toplam 4 yaralı ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Jandarma ekipleri, ulaşımın bir süre kontrollü sağlandığı güzergahta kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin