Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Haziran, 2022 12:42 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Kadınlar Yoga’da Buluştu

Kuzey yarım kürede en uzun gün olarak kabul edilen ve Birleşmiş Milletler tarafından Dünya yoga günü olarak belirlenen 21 Haziran tarihinde ellerine matlarını alan 26 kadın Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezinin bahçesinde yer alan çimlerin üzerinde yoga eğitmeni Perihan Balun öncülüğünde yoga yaptı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de eline matını alarak geldi ve kadınlarla birlikte yoga yaptı.

Başkan Köse, “Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların güçlüğündeki stresli durumdan bir nebze kadınlarımızı uzaklaştırmak istedik” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Yoga biliyorsunuz nefese dayalı hem zihinsel hem de fiziksel rahatlamayı sağlayan, psikolojik olarak rahatlatan bir meditasyon yöntemi. Biz hanım evinde hocamızla birlikte spor etkinliklerini haftanın 3 günü yapıyoruz. Bugün de Dünya yoga günü, 21 Haziran 2014 yılından beri yoga günü ilan edilmiş ve Dünya’da kutlanan bir gün. Biz de spor etkinliklerimizi bugün Leyla Dizdar Kültür merkezinin bahçesine taşıdık. Hanımlarımızla yoga yapıyoruz ki şu içinde bulunduğumuz, Dünya’nın içinde bulunduğu olumsuz koşullarda aslında spor zaten en başta fiziksel etkilerini zaten biliyoruz ama zihinsel olarak da pisikoljik olarak da insanlara iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmış. Çok da ihtiyacımız var bugünlerde. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların güçlüğündeki stresli durumdan bir nebze kadınlarımızı uzaklaştırmak istedik. Dünya yoga günü kutlu olsun.”

Başkan Elif Köse, Yoga Eğitmeni Perihan Balun’a verdiği katkılardan dolayı teşekkür belgesi verdi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Mayıs, 2026 14:29 tarihinde yayınlandı
0

Çetinkaya Annelerle Has Bahçe’de Buluştu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın katılımıyla düzenlenen Anneler Günü programı, Has Bahçe Sosyal Tesisleri’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Başkan Çetinkaya, bu anlamlı günde annelerin mutluluğuna eşi ve oğluyla birlikte ortak oldu.

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Anneler Günü özel programı geniş bir katılımla kutlandı. Sosyal belediyecilik vizyonu kapsamında hayata geçirilen ve kısa sürede ailelerin vazgeçilmez adresi haline gelen Has Bahçe Sosyal Tesisleri, kapılarını bu kez geleceğimizin mimarı anneler ve anne adayları için açtı.

Programa eşi ve oğluyla birlikte katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya vatandaşlarla yakından ilgilendi. Masaları tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, annelerle sohbet etti, kendilerine karanfil takdim etti. Ailece katıldıkları bu anlamlı organizasyonda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Çetinkaya, çocuklarla da yakından ilgilenerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Has Bahçe’nin ev sahipliği yaptığı programda, her yaş grubuna hitap eden etkinlikler düzenlendi. Çiçek boyama ve takı tasarımı gibi atölye çalışmalarının yanı sıra canlı müzik dinletisi ve annelere özel oyunlar programa renk kattı. Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinlikte, hem anneler hem de çocuklar gün boyu süren aktivitelerle unutulmaz bir gün geçirdi.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, annelerin toplumdaki birleştirici gücüne vurgu yaparak;

“Bugün, merhametin ve sevginin kaynağı olan annelerimizle ve anne adaylarımızla bir arada bulunmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Şehrimize kazandırdığımız Has Bahçe gibi sosyal tesislerimizin, ailelerimizin neşesiyle böyle dolup taşıyor olması bizler için en büyük gurur vesilesidir. Bu yoğun katılım, Karabük için ürettiğimiz projelerin halkımız nezdindeki karşılığını göstermektedir.”dedi.

Başkan Çetinkaya, sözlerini şöyle tamamladı;

“Hizmet yolculuğumuzda en büyük gücümüz annelerimizin dualarıdır. Bu anlayışla bugün kıymetli eşimle birlikte, annelerimizin bu özel gününde onlarla bir arada olmak istedik. Annelerimiz bizim başımızın tacıdır; onların huzuru ve mutluluğu Karabük’ün huzurudur. Bu vesileyle, başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin gününü kutluyor; her birine en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”

Program, katılımcılara sunulan ikramlar ve çocuklar için hazırlanan küçük sürprizlerin ardından neşe içerisinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin