Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Haziran, 2022 12:42 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Kadınlar Yoga’da Buluştu

Kuzey yarım kürede en uzun gün olarak kabul edilen ve Birleşmiş Milletler tarafından Dünya yoga günü olarak belirlenen 21 Haziran tarihinde ellerine matlarını alan 26 kadın Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezinin bahçesinde yer alan çimlerin üzerinde yoga eğitmeni Perihan Balun öncülüğünde yoga yaptı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de eline matını alarak geldi ve kadınlarla birlikte yoga yaptı.

Başkan Köse, “Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların güçlüğündeki stresli durumdan bir nebze kadınlarımızı uzaklaştırmak istedik” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Yoga biliyorsunuz nefese dayalı hem zihinsel hem de fiziksel rahatlamayı sağlayan, psikolojik olarak rahatlatan bir meditasyon yöntemi. Biz hanım evinde hocamızla birlikte spor etkinliklerini haftanın 3 günü yapıyoruz. Bugün de Dünya yoga günü, 21 Haziran 2014 yılından beri yoga günü ilan edilmiş ve Dünya’da kutlanan bir gün. Biz de spor etkinliklerimizi bugün Leyla Dizdar Kültür merkezinin bahçesine taşıdık. Hanımlarımızla yoga yapıyoruz ki şu içinde bulunduğumuz, Dünya’nın içinde bulunduğu olumsuz koşullarda aslında spor zaten en başta fiziksel etkilerini zaten biliyoruz ama zihinsel olarak da pisikoljik olarak da insanlara iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmış. Çok da ihtiyacımız var bugünlerde. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların güçlüğündeki stresli durumdan bir nebze kadınlarımızı uzaklaştırmak istedik. Dünya yoga günü kutlu olsun.”

Başkan Elif Köse, Yoga Eğitmeni Perihan Balun’a verdiği katkılardan dolayı teşekkür belgesi verdi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
TASARIM4
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
23 Mayıs, 2026 13:26 tarihinde yayınlandı
0

İnteraktif Komedi Oyunu Karabük’ü Mest Etti

Karabük 100. Yıl Kültür Merkezi’nde sahnelenen iki kişilik interaktif komedi oyunu “İte Kaka”, tiyatroseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. İzleyenlerin tam not verdiği oyun, salonu dolduran seyircileri kahkahaya boğdu.

Erkan Karadeniz’in yazıp yönettiği, Finitolar Tiyatrosu imzalı oyun; doğaçlama sahneleri ve seyirciyle kurduğu sıcak iletişimle büyük beğeni topladı. Başrollerde yer alan Tuğçe Karabayır ve Erkan Karadeniz, sahnedeki enerjileriyle izleyenleri adeta oyunun içine çekti.

Yaklaşık 15 yıllık sahne geçmişlerinde yaşadıkları gerçek hikayeleri, turne maceralarını ve tiyatro anılarını eğlenceli bir dille anlatan ikili, seyircilerle birlikte gerçekleştirdikleri doğaçlama skeçlerle geceye damga vurdu. Zaman zaman izleyicileri de oyuna dahil eden performanslar, salonda kahkaha tufanı oluşturdu.

Tiyatro oyunlarından kesitlerin de sunulduğu gösteri boyunca seyirciler keyifli anlar yaşarken, oyunun samimi atmosferi ve yüksek enerjisi büyük alkış aldı. İzleyenlerin beğenisini kazanan “İte Kaka”, Karabük’te sanat dolu bir geceye imza attı.

Gösteriyi izleyenler arasında bulunan birçok tiyatrosever, oyunun hem eğlenceli hem de sıcak atmosferiyle uzun süre hafızalarda kalacağını ifade etti.

WhatsApp Image 2026 05 23 at 13.23.16

Bizi sosyal medyadan takip edin