Reklam
Reklam

Safranbolu’da Kadınlar Günü Coşku ile Kutlandı

KADIN
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
09 Mart, 2025 14:06 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler büyük bir katılımla gerçekleşti.

Safranbolu Belediyesi öncülüğünde ve Safranbolu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından organize edilen programda; sergi, yürüyüş ve müzik dinletisi yer aldı. Türkiye Yardım Sevenler Derneği Safranbolu Şubesi’nin de destek verdiği etkinlikler, kadınların sesini duyurmayı amaçlayan güçlü mesajlarla doluydu.

KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI

Etkinlikler, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde saat 13.30’da başladı. H. Selma Demirci ve ADD Safranbolu Şube Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu tarafından hazırlanan “Sessiz Çoğunluğun Sesi: Kadınlar” adlı fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu. Açılış konuşmasını yapan ADD Safranbolu Şube Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu, düzenlenen etkinlikleri Atatürk’ün Türkiye’sinde geleceğe umutla bakan kadınlara armağan ettiklerini belirtti. Serginin açılışını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ise Şair Özdemir Asaf’ın “Kadın İsterse” adlı şiirini okuyarak büyük alkış aldı.

CUMHURİYET KADINLARI MEYDANLARA ÇIKTI

Fotoğraf sergisinin ardından, saat 14.30’da Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nden başlayan ‘Cumhuriyet Kadınları Yürüyüşü’, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda son buldu. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, kadın haklarına ve eşitliğe dair dövizler taşınırken, sloganlar atıldı.

Meydanı dolduran kalabalık, Safranbolu ADD tarafından hazırlanan ritim konseri öncesinde yapılan konuşmaları dikkatle dinledi. CHP Safranbolu Kadın Kolları Başkanı Handan Göçmen ve ADD Safranbolu Şube Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu, 8 Mart’ın tarihsel önemine vurgu yapan konuşmalar yaptı.

“BİZİ DÜNYADA BIRAKIN!”

Meydanda toplanan Safranbolu halkına hitap eden Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, kadın haklarına dair açıklamalarda bulundu.

Köse; “Bugün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bizim için yalnızca bir kutlama değil, kadın olmanın ne olduğu, karşılaştığımız zorluklar ve sınırlandırılan yaşam haklarımız hakkında dünyaya seslenebildiğimiz belki de tek gün. Kadınlar olarak 1800’lü yıllardan bu yana mücadele veriyoruz, adil ve eşit bir yaşam için durmadan çalışıyoruz. 2025 yılında, Cumhuriyet’imizin 101. yaşında, elimizde seçme-seçilme hakkı ve medeni kanun gibi resmi dayanaklar varken, hâlâ kadın olarak var olma mücadelesi veriyoruz.

“Önümüze konulan engeller sayısız. Biz, başarılı erkeğin arkasında değil, yanında olup dünyayı değiştirmek, geleceği birlikte şekillendirmek istiyoruz. Dünyayı bize bırakın demiyoruz. Bizi sözümüzle, aklımızla, sevgimizle, becerilerimizle yani kısacası özümüzle; dünyada bırakın diyoruz” dedi.

SAFRANBOLU’DA UNUTULMAZ 8 MART

Etkinlikler, ADD Safranbolu tarafından hazırlanan ritim konseriyle devam etti. Meydanda toplanan vatandaşlar, enerjik ritimlerle coşkulu anlar yaşadı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Kadın hakları ve eşitlik mücadelesine dair güçlü mesajlarla dolu olan etkinlikler, Safranbolu’da unutulmaz bir gün olarak hafızalara kazındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

KOF-DER’den müzik şölenine davet

kof derden muzik solenine davet 8JQmheLD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde faaliyet gösteren Kozlu Folklor ve Kültür ve Dayanışma Derneği (KOF-DER), 19 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştireceği konser programıyla sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor.

KOF-DER Başkanı Hikmet Sinan, düzenlenecek etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada tüm vatandaşları konsere davet ederek, “Her telden, her türden müzik şöleni ve Darbuka Ritim Show grubu konserimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.

Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra farklı müzik türlerinden seçkin eserlerin seslendirileceği programda, Darbuka Ritim Show Grubu da sahne alarak izleyicilere görsel ve işitsel bir şölen sunacak.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konser, 19 Haziran 2026 Cuma günü saat 19.45’te başlayacak. Organizasyona Kozlu ve çevre ilçelerden yoğun katılım olması bekleniyor.

KOF-DER yetkilileri, müziğin birleştirici gücünü paylaşmak ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin