Reklam
Reklam

Safranbolu’da kaçak silah tamiri yapan atölyeye baskın: 1 gözaltı

baskin jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Temmuz, 2024 10:02 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde atölyede kaçak silah tamiri yaptığı tespit edilen şüpheli yakalandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri A.F.A. isimli şahsın Barış Mahallesi’nde bulunan atölyede kaçak silah tamir ettiği istihbaratını aldı. Yapılan incelemenin ardından atölyeye düzenlenen operasyonda 8’i kuru sıkı olmak üzere 9 tabanca, 4 adet av tüfeği, 1 adet pompalı tüfek, bin 450 gram saçma, 250 gram barut, 3 adet kartuş doldurma aparatı ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Samsun’a “Genç Dostu Kent” ödülü

samsuna genc dostu kent odulu Lhyum68b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), gençlerin yerel yönetim süreçlerine aktif katılımını önceleyen çalışmalarıyla önemli bir başarıya daha imza atarak “Genç Dostu Kent İyi Yönetişim Ödülü 2026″nın sahibi oldu.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin ev sahipliği ve kurumsal desteği, Gençlik Servisleri Merkezi Derneği (GSM) ve Türkiye Avrupa Vakfı (TAV) iş birliğiyle, Avrupa Birliği İnsan Hakları ve Demokrasi Tematik Programı kapsamında yürütülen “Anlamlı ve Kapsayıcı Gençlik Katılımının Geliştirilmesi (Akran)” Projesi çerçevesinde hazırlanan “Genç Dostu Belediye Yönetişim Endeksi – Büyükşehirler Araştırması” sonuçları açıklandı. Araştırma tespitleri doğrultusunda Samsun Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik kapsayıcı politikaları, katılımcı yönetim anlayışı ve genç dostu hizmet yaklaşımıyla “Genç Dostu Kent İyi Yönetişim Ödülü 2026” almaya layık görüldü. Ödülü, gençlik odaklı vizyonu ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla öne çıkan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan teslim aldı.

Zirvede, gençlerin yerel yönetimlerle daha güçlü bağlar kurması, karar alma mekanizmalarında etkin rol üstlenmesi ve kent yaşamına aktif katılımının artırılması gerektiği vurgulanırken Samsun’un bu alandaki çalışmaları örnek gösterilen uygulamalar arasında yer aldı. Ödül töreninde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bu kıymetli zirve vesilesiyle kamuoyuyla paylaşılan Genç Dostu Belediye Yönetişim Endeksi kapsamında, Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de ilk üç belediye arasında yer alarak ’Genç Dostu Kent İyi Yönetişim Ödülü’ne layık görülmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz’ diyerek şunları söyledi:

“Bu anlamlı ödül; gençlerin fikirlerine alan açma, onların bakış açılarını şehir yönetiminin doğal bir parçası hâline getirme gayretimizin ortak ölçütlerle karşılık bulması bakımından bizler için son derece kıymetlidir. Bizler Samsun’da, ’Bugünün Fikri Yarının Şehri’ anlayışıyla hareket ediyoruz. ’Samsun’a Fikrinle Yön Ver’ diyerek gençlerimizin şehir yönetimine fikirleriyle katkı sunabilecekleri zeminler oluşturmaya gayret ediyor; gençlik meclislerimiz, üniversitelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla kurduğumuz diyalogu bu anlayışın en değerli parçalarından biri olarak görüyoruz. Bu anlamlı ödülün; ülkemizin tüm şehirlerinde gençlerin sesini daha da güçlendirmesine ve genç dostu yönetişim anlayışının yaygınlaşmasına vesile olmasını diliyorum. Bu vesileyle Avrupa Birliği Delegasyonuna, Akran projesi paydaş kurumlarına, Türkiye Belediyeler Birliğine, çalışma arkadaşlarımıza ve bu başarının gerçek ilham kaynağı olan Samsun’umuzun gençlerine gönülden teşekkür ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin