Karabük Postası tarafından
03 Şubat, 2016 15:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da İz Bırakanlar Anıldı

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından Safranbolu’da iz bırakanlar anıldı. Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından Dr. Fatma Şakir Memik, Dr. Canip Saka, Pof. Dr. İbrahim Gümüşsuyu, “Safranbolu’da Zaman Belgeseli”nin yönetmeni belgeselin duayeni Süha Arın anıldı. Vakıf binasında yapılan anma törenine, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve davetliler katıldı. Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, “Safranbolu’da iz bırakmış olan ve şubat ayında vefat eden hatırlayabildiğimiz bazı hemşehrilerimizi andık. Yapmış olduğumuz anma programında Cumhuriyetimizin ilk kadın milletvekillerinden olan Dr. Fatma Şakir Memik’i, uzun yıllar Safranbolu’da daha sonra İstanbul’da doktorluk yapmış olan Dr. Canip Saka’yı, pek çok üniversitede görev yapmış, safran bitkisi ile ilgili bilimsel araştırmalar yapmış ve kitaplar yazmış bir hemşerimiz olup bir dönem Vakfımız yönetiminde bulunan Pof. Dr. İbrahim Gümüşsuyu ve 1976’da “Safranbolu’da Zaman” belgesel filmini çekmiş ve Safranbolu’muzun tanınmasında çok büyük pay sahibi olan bir yönetmenim Süha Arın’ı andık. Amacımız kadirşinaslık görevimizi yerine getirmek, aynı zamanda Safranbolu veya ülkemize katkısı olan insanlarımızı bugünkü kuşaklara da tanıtmak veya hatırlatmaktır. Her ay sonunda benzer etkinlikle bu anmaları sürdürmeyi düşünüyoruz. Hemşehrilerimizin anılmasını düşündükleri ve bizim bilemediğimiz kişileri de hatırlatmalarını ve bu gibi anma toplantılarına iştiraklerini temenni ediyoruz” diye konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri programı akredite edildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma İktisadı ve Sanayi Bağları (Türkçe) Lisans programı üç yıl mühletle STAR Akreditasyon Sertifikası almaya layık görüldü.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma İktisadı ve Sanayi İlgileri Kısmı Çalışma İktisadı ve Sanayi Bağlantıları (Türkçe) lisans programı, kıymetlendirme sürecini muvaffakiyetle tamamlayarak Toplumsal ve Beşeri Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından 02.04.2025-02.04.2028 tarihleri ortasında üç (3) yıl geçerli olmak üzere akredite edilerek Star Akreditasyon Sertifikası almaya layık görüldü.
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Üniversite lisans kısımlarının akreditasyon sürecinde idare olarak büyük uğraş gösterdiklerini belirterek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma İktisadı ve Sanayi Bağları (Türkçe) lisans programının akreditasyon alması için uğraş gösteren tüm akademik ve idari çalışana teşekkürlerini sundu. Rektör Prof. Dr. Özölçer yaptığı açıklamada:
"Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak her geçen gün ulusal ve milletlerarası seviyede daha başarılı ve akademik niteliği yüksek çalışmalar gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu muvaffakiyetlerin elde edilebilmesi için Üniversite bünyesindeki akademik programların akreditasyon almaları büyük kıymet arz ediyor. Gerek ulusal gerek milletlerarası kalite standartlarının yakalanması ve nitelikli eğitim ile öğrencilerimizi buluşturabilmek için gösterdiğimiz uğraşın meyvesini almak bizim için büyük bir memnunluk kaynağı. Bu mutluluğa katkıda bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren ve Çalışma İktisadı ve Sanayi Münasebetleri (Türkçe) lisans programının STAR tarafından üç yıllığına akreditasyon almasına katkı sağlayan tüm akademik ve idari işçimize teşekkürlerimi sunuyorum." tabirlerine yer verdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.