Reklam
Reklam
675c01ef666d5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Aralık, 2024 12:44 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da İş Yeri Denetim Toplantısı Gerçekleştirildi

Safranbolu’da iş yerlerinin denetim ve düzenlemelerine yönelik toplantı gerçekleştirildi. Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı Başkanlığı’nda yapılan toplantı, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

Toplantıda, İlçede faaliyet gösteren iş yerlerinin kamu düzeni, hijyen ve yasal düzenlemelere uyumu konularında değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca, vatandaşların memnuniyetini artırmak ve güvenli bir ticaret ortamı sağlamak amacıyla alınacak yeni önlemler masaya yatırıldı.

Kaymakam Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada, denetimlerin önemine değinerek, “İlçemizdeki iş yerlerinin yasalara uygun şekilde faaliyet göstermesi hem esnafımızın haklarını koruyacak hem de halkımızın güvenli bir şekilde hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Toplantıya ilgili Birim Müdürleri kolluk kuvvetleri ve çeşitli kurum yetkilileri katıldı. Toplantıda, iş yerlerinin standartlara uygun hale getirilmesi konusunda iş birliği ve koordinasyonun artırılması kararı alındı.

Denetimlerin önümüzdeki günlerde yoğunlaşarak devam edeceği belirtilirken, iş yeri sahiplerine de kurallara uyum noktasında çağrıda bulunuldu. Safranbolu’da düzenli olarak yapılan bu tür toplantılar, ilçede düzen ve güvenliğin sağlanması açısından büyük önem taşıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta sifir atikta yeni donem basliyor KkGKSMd7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor

Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.

Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.

Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.

Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin