Safranbolu'da Han Arkasında Çalışmalar Hızlandı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Nisan, 2023 19:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Han Arkasında Çalışmalar Hızlandı

Safranbolu Tarihi Çarşı bölgesinde bulunan ve Cinci Han arkasında kalan meydanın yayalaştırılarak, gezi alanı oluşturulacak projede çalışmalar sürüyor.

Safranbolu Belediyesi, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı bölümü, Mimarlar Odası ve Tarihi Kentler Birliği’nin iş birliğiyle Tarihi Çarşı bölgesinin çehresini değiştirecek ve cazibe merkezi haline getirecek olan projede çalışmalar devam ediyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, projede belirli bir aşamaya gelindiğini, Tarihi Çarşı bölgesinin yeni bir görünüme kavuşacağını söyledi. Bina ön cephe çalışmalarının da hızla devam ettiğini kaydeden Köse, “Bizim burada asıl amacımız UNESCO mirası kentimize çok daha fazla turisti çekebilmek. Bunu yaparken de tarihe dokunmadan, bozmadan, tamamen aslına uygun bir şekilde restore etmek. Akçasu dere yatağı düzenlemesi, rehabilite edilmesi ve tarihi evlerin restorasyonu ile başlayan proje tamamlandığında Tarihi Çarşı çok daha güzel ve estetik bir görünüme kavuşacak” dedi.

Çalışmaların geleneksel çarşı yapılanmasının korunması ve sürdürülebilmesi, kentsel kimliğin yaşatılması, kent estetiğine değer katan alanların korunması için yürürlükte olan 1/500 ölçekli koruma maksatlı imar planına göre ilerlediğini aktaran Köse, “Projede kentsel sit sınırları içerisinde bulunan bu özgün alanı, tarihi değerlere saygı göstererek estetik müdahalelerle yeniden kurgulayacağız. Safranbolu için çalışmalarımıza ve projelerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
saanay
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Nisan, 2026 10:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Keskinkılıç’tan 3 Nisan ve KARDEMİR Mesajı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, 3 Nisan Sanayi Günü ve KARDEMİR’in kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Keskinkılıç, 3 Nisan 1937’nin yalnızca bir fabrikanın temellerinin atıldığı gün olmadığını, Türkiye’nin iktisadi bağımsızlık yolunda attığı önemli adımlardan biri olduğunu belirtti.

KARDEMİR’in “fabrika yapan fabrika” unvanıyla Türk sanayi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, bu sürecin Cumhuriyet’in sanayi hamlesinin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Karabük’ün küçük bir yerleşimden sanayinin merkezlerinden biri haline geldiğini dile getiren Keskinkılıç, kentin işçisi, mühendisi ve sanayicisiyle Türkiye’nin üretim gücünü temsil ettiğini kaydetti.

3 Nisan’ın emeğin ve alın terinin günü olduğuna dikkat çeken Keskinkılıç, sanayiye katkı sunan tüm çalışanların bu özel gününü kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin