Safranbolu Tarihi Çarşı bölgesinde bulunan ve Cinci Han arkasında kalan meydanın yayalaştırılarak, gezi alanı oluşturulacak projede çalışmalar sürüyor.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Akçasu Dere yatağı düzenlemesi, rehabilite edilmesi ve tarihi evlerin restorasyonu ile başlayan proje tamamlandığında Tarihi Çarşı’nın çok daha güzel ve estetik bir görünüme kavuşacağını belirtti.
Çalışmaların geleneksel çarşı yapılanmasının korunması ve sürdürülebilmesi, kentsel kimliğin yaşatılması, kent estetiğine değer katan alanların korunması için yürürlükte olan 1/500 ölçekli koruma maksatlı imar planına göre ilerlediğini aktaran Köse, “Projede kentsel sit sınırları içerisinde bulunan bu özgün alanı, tarihi değerlere saygı göstererek estetik müdahalelerle yeniden kurgulamak; alanın geçmişten getirdiği izleri, yerel ve ulusal ölçekte pekiştirmek ve korunmasının önemini alanda yer alan bir kısmı açık bir kısmı kapatılmış olan Akçasu Deresi’ni rehabilite ederek bir peyzaj değeri olarak kamu kullanımına sunmak, mevcut yeşil dokusu ve doğal değerleri korumak önceliğimiz” dedi.
Çalışmanın bölgede bulunan esnafları da mağdur etmeden bir evvel tamamlanması için çaba gösterdiklerini ifade eden Köse, “Proje tamamlandıktan sonra bu bölge çok daha güzel ve estetik bir görünüme kavuşacak” diye konuştu. (Halil Kızılyer)


Safranbolu’da Han Arkası Yayalaşacak
Vali Çağatay’a Gençlik Haftası ziyareti
15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü heyeti, Vali Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette; gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuurla yetişmeleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif katılımlarının teşvik edilmesi amacıyla yürütülen programlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Heyette, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin, Antrenör Serdar Akad, Gençlik Lideri Gülşan Alıç ile genç sporcular ve öğrenciler Beyza Yücesay, Tuğçe Emici ve Yiğit Ömer Yılman yer aldı.
Vali Oktay Çağatay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurguladı. Gençlerin sportif, sosyal ve kültürel alanlarda elde ettikleri başarıların gurur verici olduğunu belirten Vali Çağatay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak tüm gençlere başarılar diledi.

