Karabük Postası tarafından
05 Şubat, 2023 15:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

 Safranbolu’da Han Arkası Yayalaşacak

Safranbolu Tarihi Çarşı bölgesinde bulunan ve Cinci Han arkasında kalan meydanın yayalaştırılarak, gezi alanı oluşturulacak projede çalışmalar sürüyor. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Akçasu Dere yatağı düzenlemesi, rehabilite edilmesi ve tarihi evlerin restorasyonu ile başlayan proje tamamlandığında Tarihi Çarşı'nın çok daha güzel ve estetik bir görünüme kavuşacağını belirtti. Çalışmaların geleneksel çarşı yapılanmasının korunması ve sürdürülebilmesi, kentsel kimliğin yaşatılması, kent estetiğine değer katan alanların korunması için yürürlükte olan 1/500 ölçekli koruma maksatlı imar planına göre ilerlediğini aktaran Köse, "Projede kentsel sit sınırları içerisinde bulunan bu özgün alanı, tarihi değerlere saygı göstererek estetik müdahalelerle yeniden kurgulamak; alanın geçmişten getirdiği izleri, yerel ve ulusal ölçekte pekiştirmek ve korunmasının önemini alanda yer alan bir kısmı açık bir kısmı kapatılmış olan Akçasu Deresi’ni rehabilite ederek bir peyzaj değeri olarak kamu kullanımına sunmak, mevcut yeşil dokusu ve doğal değerleri korumak önceliğimiz” dedi. Çalışmanın bölgede bulunan esnafları da mağdur etmeden bir evvel tamamlanması için çaba gösterdiklerini ifade eden Köse, "Proje tamamlandıktan sonra bu bölge çok daha güzel ve estetik bir görünüme kavuşacak" diye konuştu. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Ekim, 2025 13:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Vali Yavuz Başkanlığında Gerçekleştirildi

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya; kurul üyesi kamu kurum ve kuruluş müdürleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda; Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı kapasiteleri ile mevcut durumları değerlendirildi. İldeki  sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yürütülen ve planlanan çalışmalar, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ikincil mevzuat kapsamında ele alındı. Ayrıca, bir önceki toplantıda alınan kararların takibiyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantının devamında, sahipsiz hayvanlarla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Vali  Mustafa Yavuz, toplantının sonunda yaptığı değerlendirmede, sahipsiz hayvanların korunması ve bakımı ile vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması konusunda tüm kurumların iş birliği içersinde çalışmasının önemine vurgu yaptı. Valimiz ayrıca, il genelinde hayvan refahını artırmaya yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin