Safranbolu Tarihi Çarşı bölgesinde bulunan ve Cinci Han arkasında kalan meydanın yayalaştırılarak, gezi alanı oluşturulacak projede çalışmalar sürüyor.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Akçasu Dere yatağı düzenlemesi, rehabilite edilmesi ve tarihi evlerin restorasyonu ile başlayan proje tamamlandığında Tarihi Çarşı’nın çok daha güzel ve estetik bir görünüme kavuşacağını belirtti.
Çalışmaların geleneksel çarşı yapılanmasının korunması ve sürdürülebilmesi, kentsel kimliğin yaşatılması, kent estetiğine değer katan alanların korunması için yürürlükte olan 1/500 ölçekli koruma maksatlı imar planına göre ilerlediğini aktaran Köse, “Projede kentsel sit sınırları içerisinde bulunan bu özgün alanı, tarihi değerlere saygı göstererek estetik müdahalelerle yeniden kurgulamak; alanın geçmişten getirdiği izleri, yerel ve ulusal ölçekte pekiştirmek ve korunmasının önemini alanda yer alan bir kısmı açık bir kısmı kapatılmış olan Akçasu Deresi’ni rehabilite ederek bir peyzaj değeri olarak kamu kullanımına sunmak, mevcut yeşil dokusu ve doğal değerleri korumak önceliğimiz” dedi.
Çalışmanın bölgede bulunan esnafları da mağdur etmeden bir evvel tamamlanması için çaba gösterdiklerini ifade eden Köse, “Proje tamamlandıktan sonra bu bölge çok daha güzel ve estetik bir görünüme kavuşacak” diye konuştu. (Halil Kızılyer)


Safranbolu’da Han Arkası Yayalaşacak
Yerleşim alanlarında görülen yılanlar itfaiyeyi harekete geçirdi
Karabük’te ısınan havayla beraber yerleşim alanlarında görülen yılanlar, itfaiye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanlarına bırakıldı.
Safranbolu ilçesi Emek Mahallesi’ndeki bir sitenin bahçesinde yılan gören vatandaşlar, durumu Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yaptıkları çalışma sonucu yılanı yakalayarak yerleşim alanından uzaklaştırdı. Yılan, daha sonra doğal yaşam alanına bırakıldı.
Öte yandan Karabük merkez 100. Yıl Mahallesi 1006 Nolu Cadde’deki bir apartmanın bahçesine giren yılan da vatandaşlarca fark edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yılanı güvenli şekilde yakalayarak doğal ortamına saldı.


