karabuk
İmsak 05:39
Güneş 07:03
Öğle 13:05
İkindi 16:20
Akşam 18:57
Yatsı 20:16
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
30 Aralık, 2021 13:23 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Safranbolu’da Gündüz Çocuk Bakım Evi Yapılacak

Safranbolu Belediyesi tarafından ihale edildikten sonra yapım hazırlıklarına başlanan, 5 milyon lira yatırım bütçeli Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevinin temeli atılıyor. Yeni Mahalle Prof. Dr. Metin Sözen Caddesi’nde yapılacak olan Gündüz Çocuk Bakımevinin temeli, 5 Ocak Çarşamba günü saat 11.00’de düzenlenecek tören ile atılacak. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, vaatlerinden biri olan bu proje ile Safranbolu Belediyesi Kütüphanesinden sonra Belediye bünyesinde ilk olma özelliği taşıyan ikinci hizmet binasına imza atmış olacak. Bina, bağışçısı Osman Yeşilyurt'un annesi ve Fazlı Yeşilyurt'un eşi Rahmetli Nazmiye Yeşilyurt'un ismini yaşatacak. 1.447 metrekare inşaat alanına biri bodrum olmak üzere 4 katlı inşa edilecek binada; 6 sınıf, 2 uyku odası, 2 oyun odası, 1 yemekhane ve 1 etkinlik odası ile yaklaşık 100 öğrenciye hizmet verilecek. Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevinin temel atma törenine tüm halkı davet eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Ülkemizin geleceğinin temellerini sağlam atabilmek için çocuklarımızı yetiştirirken özenli olmalıyız. Bu sebepten çocuklara yapılan hizmeti fazlasıyla önemsiyorum. Bunun yanında, kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığımı da sıklıkla dile getiriyorum. Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevinin hizmete açılmasıyla; ilçemizde yaşayan birçok anne, çocuğunu buraya emanet ederek hem onun eğitim alırken verimli ve hoş vakit geçirmesini, arkadaş edinmesini sağlayacak hem de çocuğunun burada olduğu vakitlerde kendine zaman ayırabilecek. Bağışçımıza katkısı için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
agaca takilan dronu tufekle dala ates ederek kurtardilar OiTKiihW
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Ağaca takılan dronu tüfekle dala ateş ederek kurtardılar

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde ağaca takılan dron, ilginç bir yöntemle kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre dron çekimi için Cebeli köyüne giden Soner Sungur ve Serkan Gedik, yanlarında götürdükleri dron ile deneme uçuşu yaptı. Bir süre havada kalan dron, köyde bulunan uzun bir kavak ağacının dallarına takılarak asılı kaldı.
Kavak ağacının en uç noktasına takılan dronu indirmek için her yolu deneyen ikili tüm çabalarına rağmen başarılı olamadı. Bunun üzerine farklı bir yöntem deneyen Soner Sungur, tüfekle dronun takılı olduğu ince dala ateş etti.
Yapılan atış sonucu dalın kırılmasıyla dron yere düşerek ağaçtan kurtarıldı. Saatler süren uğraşın ardından dron hasar almadan kurtarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin