İsmail Timar
•Fevkalade bir uygulama.
Safranbolu Belediyesi tarafından çalışan ailelere destek vermek amacıyla Gece Kreşi uygulaması hayata geçirilecek.
Belediye Başkanı Elif Köse, özellikle vardiyalı çalışan ailelerin ve gece mesaisinde olan annelerin uzun süredir ihtiyaç duyduğu gece kreşi projesinin yakında faaliyete geçeceğini duyurdu.
Başkan Köse, yaptığı açıklamada projenin yalnızca çocuk bakımı sağlamayı değil, aynı zamanda çocukların sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflediğini söyledi.
Gece kreşinin çocukların güvenli bir ortamda eğitim alabilecekleri, oyun aktivitelerine katılabilecekleri ve keyifli vakit geçirebilecekleri bir merkez olarak tasarlandığını ifade eden Başkan Köse; “Bu proje ile ailelerimize destek olmayı, onların iş-yaşam dengesini kurmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımıza kaliteli bir eğitim sunarak onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak bizim için çok önemli” dedi.
Gece kreşinin Safranbolu’daki toplumsal ihtiyaçlara yanıt verecek bir adım olduğunu belirten Başkan Köse; "Gece kreşi projesi ile yalnızca çocuk bakım hizmeti değil, aynı zamanda ebeveynlerin iç huzuruyla çalışabilmelerini sağlayacak bir destek mekanizması sunmayı hedefliyoruz" dedi.
Düzce Belediyesi tarafından kısa müddet evvel Cedidiye Meydan Projesi kapsamında boşaltılarak yıkımına başlanan belediye binasında yangın çıktı.
Düzce Belediyesi tarafından kısa müddet evvel Cedidiye Meydan Projesi kapsamında belediye binasının yıkımına karar verilmişti. Karar sonrası boşaltılan binada yıkım işi özel bir firmaya verilmişti. Bina içinde yıkım çalışması yapan takımlar demir aksamı keserken spral taşından çıkan kıvılcımların köpükleri tutuşturması sonucu küçük çaplı yangın çıktı. Yıkım için etraf güvenliği alınan paravanların gerisinde çıkan yangını gören vatandaşlar, çabucak durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü takımları olay yerine gelerek, alevlere müdahale etti. Kısa müddette alevler denetim altına alınarak söndürüldü.
Düzce Belediyesi tarafından olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Cedidiye Mahallesi’nde bulunan eski belediye binasının mekanik aksamlarının söküm süreci devam ederken bina yıkımını üstlenen firma tarafından yer katında spiral taşı ile çalışma yapılmıştır. Bu sırada dış cephede yalıtım maksatlı bulunan köpük hususta küçük çaplı bir yangın meydana gelmiştir. Yangın, yıkımın yapıldığı güvenlik şeridi içerisinde meydana gelmiştir. İtfaiye grubunun süratli müdahalesiyle kısa müddette denetim altına alınmıştır" tabirlerine yer verildi.
İsmail Timar
•Fevkalade bir uygulama.