blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Kasım, 2024 13:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Fotomaraton Düzenlenecek

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan tarihi İlçe Safranbolu, önemli bir etkinliğe daha hazırlanıyor. 

Safranbolu’nun listeye dahil edilişinin 30. yılı kutlamaları çerçevesinde, Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu Kent Konseyi iş birliği ile “Fotomaraton Yarışması” düzenleniyor. 2 Aralık 2024 Tarihi’nde başvuruların açılmasıyla başlayacak olan yarışma, 14 Aralık 2024 Tarihi’nde sona erecek.

Fotomaraton Yarışması’nda dereceye giren katılımcılara, ödüller sunulacak. Birinci seçilen fotoğraf sahibine 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL ve üçüncüye 5 bin TL para ödülü verilecek. Bunun yanı sıra, yarışmada bir yenilik olarak “En İyi Reels Video” ödülü de bulunacak. Bu dalda ödül kazanan katılımcı ise 10 bin TL değerinde para ödülünün sahibi olacak.

Safranbolu’nun tarihi dokusunu, kültürel zenginliklerini ve benzersiz atmosferini en iyi yansıtan karelerin çekilmesini teşvik etmeyi amaçlayan Fotomaraton, profesyonel ve amatör tüm fotoğraf tutkunlarına açık olacak. Katılımcılar, Safranbolu’nun dört bir yanını gezerek, bu özel şehri farklı perspektiflerden görüntüleyerek hem şehrin tanıtımına katkı sağlayacaklar hem de kıyasıya bir yarışma deneyimi yaşayacaklar.

Yarışmaya katılmak isteyenler, başvuru süreci ve yarışma şartnamesi hakkında detaylı bilgilere Safranbolu Belediyesi’nin resmi internet sitesinde https://www.safranbolu.bel.tr/haberler/fotomaraton-sartnamesi adresinden ulaşabilecekler. Fotomaraton, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 30 yıllık macerasını ölümsüzleştirirken, şehrin geleceğine dair farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kuyumcudan 50 gram altın çaldı

Samsun’da bir kuyumcudan 50 gram altın çalan kuşkulu, polis takımlarınca kısa müddette yakalandı.
Olay, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi‘ndeki bir kuyumcuda dün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, kuyumcu dükkanındaki tezgah üzerinden 50 gram altın çalındı. İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü takımları, Hırsızlık Ofis Amirliği ile koordineli formda yürüttüğü çalışmada şüphelinin U.Ş. (30) olduğunu tespit etti. Yapılan operasyonla kuşkulu, çaldığı altınla birlikte yakalandı. Ele geçen altınlar kuyumcuya teslim edildi. Borcundan ötürü altın çaldığı öğrenilen U.Ş. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Ofis Amirliği’ndeki sorgusunun akabinde bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin