Safranbolu’da Filistin için “Bu Benim Meselem Değil” tiyatrosu
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mart, 2024 20:18 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’da Filistin için “Bu Benim Meselem Değil” tiyatrosu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) ve Hayat-İlim-Kültür-Medeniyet-Eğitim-Teknoloji (HİKMET) projeleri çerçevesinde Filistin’deki zulme dikkat çekmek amacıyla "Bu Benim Meselem Değil” tiyatrosu sahnelendi. Tiyatro, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İnsan ve Medeniyet Hareketi Karabük Şubesi ve İnsan Vakfı iş birliği ile Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Tiyatro öncesi konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, "İnsanı insan yapan vicdanıdır. Biz çok aziz bir milletiz. Dünyada hangi din, dil ve ırktan olursa olsun zulme uğrayan herkesin yanında olmuş, zalimin her zaman karşısında durmuş bir milletiz. Bugün Filistin'de sizden daha küçük yaşlarda, bebekler ve savunmasız birçok insanın nasıl hunharca katledildiğine üzülerek şahit oluyoruz. Bizler, Türk milleti olarak dünyanın vicdanıyız. Bu özelliğinizi asla yitirmemeniz en büyük dileğimiz. Sizleri vicdanlı, merhametli çocuklar olarak yetiştirmek, bizim en büyük görevimiz. İyiliklerimizi arttırmalı, kötülüklere dur demeliyiz. Bugün burada, Filistin'de çocuklar başta olmak üzere kaybettiğimiz tüm insanlarımızın anısına düzenlenen ‘Bu Benim Meselem Değil’ adlı tiyatro ile aslında hepimizin meselesi olan Filistin konusuna dikkat çekmek için çok güzel ve başarılı bir organizasyon oldu. Bu vesile ile emeği geçen herkese ve oyuncu kadromuza, İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneğine ve tüm katılımcılara teşekkür ederim. Dileğimiz bölgede akan kanın bir an önce durması ve barışın sağlanmasıdır" dedi.   blank blank

MAĞDURİYET GALİBİYET GETİRİR
blank
Mustafa AKAY tarafından
22 Aralık, 2024 14:31 tarihinde yayınlandı
A+ A-

MAĞDURİYET GALİBİYET GETİRİR

Son günlerin sihirli sözcüğü " silkelemek".
Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri silkeleme talimatı var, Çalışma Bakanı’na. Baş yüce emir verir de yerine getirilmez mi? Yani, emir demiri kesmez mi?
İsterseniz, "silkeleme" ne anlama geliyor ve neler silkeleniyor, ona bir bakalım.
Silkeleme, öz Türkçe bir sözcük. "Sarsmak, üstündeki şeyleri düşürmek" anlamına geliyor sözcük anlamıyla. Ancak, bir de mecazi tanımı var. "Dövmek, etkilemek" anlamını içeriyor.
Tayyip Erdoğan ve bakanı sözcüğü bu anlamıyla kullanıyorlar.
Peki, yaşamımızda önemli bir yeri olan, bu sözcük en çok nasıl kullanılıyor. Bir sıralayalım. Türk Halkı neleri silkeliyor?
Önce halı silkeliyoruz. Daha çok silkelediğimiz şey var. Örneğin, yaka silkelemek, çarşaf silkelemek, ceviz silkelemek, dut silkelemek, elma silkelemek, sofra bezi silkelemek ve çamaşır silkelemek gibi.
Belediyeler nasıl silkelenir? Pardon belediyeler silkelenmez, dövülür.
Belediyeler nasıl dövülür?
SSK ve maliyeye olan borçlarını tahsil etmek için hesaplarına el konularak, açtıkları kreşleri kapatmaya zorlanarak, bazı yetkileri ellerinden alınarak. Şimdi yapılmak istenen kabaca bunlar ve benzerleri.
Geçmişten gelen birikmiş borçları bu dönemde tahsil etmeye kalkmak, belediyelerin hizmet akışını önlemeye yöneliktir. Çünkü CHP'li belediyeler harika işler yapmaktadırlar.
Depreme, afete en önce koşanlardır. Sınırları içindeki yoksula ulaşan ve onlara çare olmaya çalışanlardır. Sosyal belediyeciliğin yanında, çok güzel yatırımlar yapanlardır.
Bu faaliyetler, halkın gözünde kabul gören ve benimsenen çalışmalardır. Bunlar oya tahvil olacak sonuçlar doğuracaktır. O nedenle, engellenmeleri gerekir. Her türlü zorluk CHP'li belediyelere karşı çıkarılır. Halkın hizmet almasının önü birkaç oy uğruna kesilir.
Sonuçta ise bir mağduriyet ortaya çıkar. Ellerinden hakları alınan mağdur insanlardır. Bu ise, bireyleri başkalarının zararına uğrattığı konumuna getirir. Psikolojik yanları da vardır.
Geçmişte, mağduriyet yaşadığını ileri sürerek, iş başına gelenlerin bunu anlayamamaları akıl tutulması bir olaydır. Çünkü Türk Halkı vicdanlıdır ve mağdurun yanında yer alır.
Hükümetin yaptığı tam anlamıyla, bir mağduriyet yaratmaktır. Mağduriyete uğrayanlar, tek taraflı da değildir. Bu mağduriyette halk da mağdur olmaktadır. Çünkü alacağı hizmet kesintiye uğramaktadır.
Bu mağduriyetin mağlubiyet getiren bir sonuç doğurur.
Yani, mağdur edilenlerin galibiyetiyle sonuçlanır masal.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.