Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2022 15:47 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Festival Değerlendirildi

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin Komite Üyeleri, 8-11 Haziran günlerinde 23. sü düzenlenen Festivalin hemen ardından Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Toplantı Salonunda bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Safranbolu Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Elif Köse’nin önderliğinde yapılan toplantıda Festivalin artıları ve eksileri konuşuldu. Başkan Köse çok önemli ve ses getiren bir festivali başarı ile tamamladıklarını belirterek, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

FESTİVALİN HAZİRAN’DA YAPILMASININ AVANTAJLARI

Festivalin, ilçenin yalnızca kültür ve sanat alanlarında değil yaklaşık beş gün boyunca esnafın işinin hareketlenmesine de ciddi ölçüde katkı sağladığını dile getiren Başkan Köse, “23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’mizin hazırlıklarına başlamak için gerçekleştirdiğimiz Komite Toplantısında önemli ve cesur bir karar alarak, 22 senedir Eylül ayında düzenlenen Festivali 23.’sü itibariyle Haziran ayında yapmayı kararlaştırmıştık. Bu sene Festivalimize gösterilen ilginin ve katılımın yoğunluğu, bizleri aldığımız kararda mahcup etmedi. 4 gün boyunca aralıksız süren etkinliklerimizin her birinde heyecanımıza ortak olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

24.’SÜNÜN HAZIRLIKLARINA BAŞLANIYOR

Daha sonra Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelinin hazırladığı ve içeriğinde sayısal verilerin yer aldığı Festival değerlendirme videosu seyredildi. Videodaki bilgi ve gözlemlerini değerlendiren Festival Komitesi Üyeleri, önümüzdeki festivalde bu sene yapılanlara ek olarak nelerin yapılabileceği ve nelerin yapılmaması gerektiği hakkındaki fikirlerini sundu. Önerileri tek tek not alan Safranbolu Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Elif Köse, Üyelere teşekkür etti.

“ULUSLARARASI ARENADA ADIMIZDAN DAHA ÇOK SÖZ ETTİRECEĞİZ”

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri’nin önemli görüşler aktardığı toplantıda geçtiğimiz seneki hedefini yineleyen Başkan Köse, “Kıymetli Akademisyenlerimizin kendi branşları ile ilgili sundukları değerlendirmeye göre; Festivalimiz sinema alanında hak ettiği itibara kavuştu.

Geçen sene koyduğum hedefi yineliyorum: Uluslararası arenada adımızdan daha çok söz ettireceğiz. Öğretim Üyeleri’mizin tespitiyle yurt dışından daha çok sanatçıya ulaşıp, onları festivalimize çekeceğiz. Çabaları ve katkıları için kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. (Halil Kızılyer)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda bir haftada 197 supheli gozaltina alindi dR1zaAzE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da bir haftada 197 şüpheli gözaltına alındı

Bolu’da son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik, kaçakçılık ve düzensiz göçmen operasyonlarında gözaltına alınan 197 şüpheliden 27’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla 1-7 Haziran tarihleri arasında denetim ve operasyonlar yürüttü. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 7 farklı adrese düzenlenen baskınlarda 11 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2’si sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 707,26 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 4,69 gram bonzai, 73 adet kök kenevir, 1 gram metamfetamin, 2,42 gram esrar maddesi ile 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Asayiş çalışmalarında ise meydana gelen 299 farklı olaya müdahale eden güvenlik güçleri, bu olaylara karışan 126 şüpheliyi yakaladı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklandı. Öte yandan, il genelindeki uygulamalarda çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 39 kişi de gözaltına alındı. Bu kişilerden 24’ü, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Kaçakçılık ve organize suçlara yönelik çalışmalarda 2 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 17 adet define ve kazı malzemesi ile 2 adet tarihi eser ele geçirildi.

17 düzensiz göçmen yakalandı

Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarının önlenmesine yönelik denetimlerde ise yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 17 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler hakkında işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin