Safranbolu’da Festival Değerlendirildi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2022 15:47 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Festival Değerlendirildi

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin Komite Üyeleri, 8-11 Haziran günlerinde 23. sü düzenlenen Festivalin hemen ardından Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Toplantı Salonunda bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Safranbolu Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Elif Köse’nin önderliğinde yapılan toplantıda Festivalin artıları ve eksileri konuşuldu. Başkan Köse çok önemli ve ses getiren bir festivali başarı ile tamamladıklarını belirterek, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

FESTİVALİN HAZİRAN’DA YAPILMASININ AVANTAJLARI

Festivalin, ilçenin yalnızca kültür ve sanat alanlarında değil yaklaşık beş gün boyunca esnafın işinin hareketlenmesine de ciddi ölçüde katkı sağladığını dile getiren Başkan Köse, “23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’mizin hazırlıklarına başlamak için gerçekleştirdiğimiz Komite Toplantısında önemli ve cesur bir karar alarak, 22 senedir Eylül ayında düzenlenen Festivali 23.’sü itibariyle Haziran ayında yapmayı kararlaştırmıştık. Bu sene Festivalimize gösterilen ilginin ve katılımın yoğunluğu, bizleri aldığımız kararda mahcup etmedi. 4 gün boyunca aralıksız süren etkinliklerimizin her birinde heyecanımıza ortak olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

24.’SÜNÜN HAZIRLIKLARINA BAŞLANIYOR

Daha sonra Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelinin hazırladığı ve içeriğinde sayısal verilerin yer aldığı Festival değerlendirme videosu seyredildi. Videodaki bilgi ve gözlemlerini değerlendiren Festival Komitesi Üyeleri, önümüzdeki festivalde bu sene yapılanlara ek olarak nelerin yapılabileceği ve nelerin yapılmaması gerektiği hakkındaki fikirlerini sundu. Önerileri tek tek not alan Safranbolu Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Elif Köse, Üyelere teşekkür etti.

“ULUSLARARASI ARENADA ADIMIZDAN DAHA ÇOK SÖZ ETTİRECEĞİZ”

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri’nin önemli görüşler aktardığı toplantıda geçtiğimiz seneki hedefini yineleyen Başkan Köse, “Kıymetli Akademisyenlerimizin kendi branşları ile ilgili sundukları değerlendirmeye göre; Festivalimiz sinema alanında hak ettiği itibara kavuştu.

Geçen sene koyduğum hedefi yineliyorum: Uluslararası arenada adımızdan daha çok söz ettireceğiz. Öğretim Üyeleri’mizin tespitiyle yurt dışından daha çok sanatçıya ulaşıp, onları festivalimize çekeceğiz. Çabaları ve katkıları için kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. (Halil Kızılyer)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda suyun gelecegi 865 milyar tllik yatirimlarla guvence altina alindi 6X41Hsx5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da suyun geleceği 8,65 milyar TL’lik yatırımlarla güvence altına alındı

Samsun’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle suyun geleceği, 8,65 milyar TL’lik yatırımlarla güvence altına alındı.

DSİ Genel Müdürlüğü ve Samsun Valiliği koordinasyonunda, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından 2023-2025 yılları arasında Samsun’da gerçekleştirilen ve devam eden yatırımların toplam büyüklüğü yaklaşık 8,65 milyar Türk lirasına ulaştı. Bu kapsamda il genelinde yaklaşık 1,5 milyar Türk lirası maliyetli toplam 12 adet taşkın kontrol tesisi tamamlanarak hizmete alındı. Bu tesisler sayesinde; 6 mahalle, 3 köy ve 7 ilçede taşkın kontrolü sağlandı; 11 adet araç köprüsü ve 2 adet menfez inşa edildi.

Valilikten konu hakkında yapılan açıklamada, “İçme suyu yatırımları kapsamında; yaklaşık 1,5 milyar Türk lirası maliyetli 19 Mayıs Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisleri tamamlanarak hizmete alınmıştır. Günlük 100 bin metreküp kapasiteye sahip bu tesis ile Bafra ve 19 Mayıs ilçelerimizde toplam 72 mahallemiz sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşmuştur. Sulama yatırımlarında ise yaklaşık 2,4 milyar Türk lirası maliyetli 19 Mayıs Barajı Sulaması Projesi kapsamında toplam 7 bin 693 hektar tarım arazisinin sulanması hedeflenmiş olup, bugüne kadar 7 bin 500 hektar alan sulamaya kavuşmuştur. Bafra ve Alaçam ilçelerimizi kapsayan yaklaşık 2,5 milyar Türk lirası maliyetli Bafra Ovası Sulaması 2. Kısım İkmali Projesi kapsamında toplam 6 bin 470 hektar tarım arazisinin sulanması hedeflenmiş, şu ana kadar 500 hektar alan sulamaya açılmıştır. Çarşamba ve Terme ilçelerimizde ise yaklaşık 750 milyon Türk lirası maliyetle, 23 bin hektar alanda drenaj ve rehabilitasyon çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda 5 adet denize çıkış yapısı tamamlanmış, taban suyu problemi azaltılmış, tarım arazilerinin verimliliği artırılmıştır” denildi.

“2023 yılından bugüne kadar Samsun genelinde toplu ve münferit makinalı çalışmalar aralıksız sürdürülmüştür” denilen açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Kazı, yükleme, taşıma, taş tahkimatı, stabilize serimi, çalışma ve bakım yolları gibi birçok altyapı faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalarla birlikte dere yatakları düzenlenmiş, kırsal altyapı güçlendirilmiş ve afet riskleri azaltılmıştır. Bafra Kızılırmak Islahı 3. Kısım Projesi kapsamında 1 adet köprü, 4.500 m yatak tanzimi, çift taraflı harçlı pere kargir duvar imalatları devam etmektedir. Yakakent OSB Güzelceçay Çayı Islahı işi kapsamında toplam 2 bin m dolgu topuklu istifli taş tahkimat, 6 adet betonarme brit, panel çit ve uyarı levhası yapım çalışmaları sürmektedir. Temelden yüksekliği 76,02 m olan ve 13,19 milyon m su depolayacak olan Salıpazarı Barajı inşaatında çalışmalar hızla devam etmektedir. Baraj tamamlandığında 13 bin 950 dekar tarım arazisini sulaması ve 25,75 hm3/yıl içme suyu sağlaması hedeflenmektedir. Terme Köybucağı Depolama Tesisi işi kapsamında yaklaşık 5 bin 300 m uzunluğunda kapama sedde yapısı, 400 m uzunluğunda betonarme su alma yapısı, çift çıkışlı dipsavak yapısı, tehlike savağı, tahkimatlı kanal düzenlemesi, betonarme U kesitli kanal yapımı ve yatak temizliği bulunmaktadır. Terme Çayı Islahı 1. Kısım işi kapsamında, dere yatağı 50-60 m’den 80 m’ye çıkarılacak olup, Terme ilçe merkezinin taşkın kontrolünün sağlanması hedeflenmektedir. Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde taşkın riskinin kontrol altına alınması ve drenaj kapasitesinin artırılması amacıyla yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında Orta Köprü ve Çobanyatağı derelerinde makineli temizlik ve taş tahkimat çalışmaları yapılmaktadır. Çobanyatağı Deresi’nde kullanılmak üzere 165 bin 500 ton taş temini ile derenin ıslah çalışmaları sürdürülmektedir. Mert Irmağı’nın taşkın riskine karşı başlatılan ıslah çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Mert Irmağı ıslah projesinin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin muhtemel taşkın tehlikesine karşı güvence altına alınması hedeflenmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığının büyük destekleriyle devam eden yatırımlar ilimizde tarımsal üretimi artırmakta, içme suyu güvenliğini sağlamlaştırmakta, taşkın riskini azaltmakta, bölgesel kalkınmaya doğrudan katkı sunmaktadır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin