Safranbolu'da Festival Coşkusu Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İmsaka kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Haziran, 2022 14:26 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Festival Coşkusu Başladı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve En İyi Korunan 20 Kent arasında bulunan Safranbolu’da,  23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başladı. Dört gün boyunca sürecek Festivalde ünlü sanatçılar da  sahne  alacak

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan  Safranbolu ilçesinde Festival coşkusu başladı.

Kültürel Miras ve Korumacılık” temasıyla 23.ncüsü düzenlenen Festival,  Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile Misak-ı Milli Meydanı’nda sona eren tören sosyal tesisin açılış töreniyle devam etti.
Açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun ve Safranbolu halkının böyle bir tesise çok ihtiyacı olduğunu belirterek, “Hava alabilecekleri, sosyalleşebilecekleri, uygun fiyata yiyip içebilecekleri bir alan yoktu Safranbolu Belediyesinin. Türkiye’nin birçok yerindeki belediyelerin kendilerine ait tesisi, misafirhanesi vardır. Ne yazık ki Safranbolu’nun kendine ait bu yıla kadar ne bir tesisi ne de bir misafirhanesi vardı. Özellikle bu kadar çok güzel tarihi binaları varken bir tane tarihi bina alınıp Safranbolu Belediyesine kazandırılmamış. Bu sosyal tesisten sonra bir misafirhanenin de kazandırılması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardında protokol üyelerinin katılımıyla sosyal tesisin açılışı gerçekleştirildi.
Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin programları hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere gazetecilerle bir araya gelen Başkan Elif festivalin Safranbolu’da üniversite, belediye, STK ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirilen bir program olduğunu aktararak, “Kentimizin ve festivalimizin ulusal ve uluslararası platformda tanıtılması ülkemizin var olan zenginliklerinin işlenmesi belgesel film aracılığı belge, bilgi ve doküman arşivinin oluşturulmasına ve bölgede kültür turizminin gelişmesine sağlamış olduğu katkı göz ardı edilemez” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ugur ucar kimse kusura bakmasin bu penalti dunyanin hicbir yerinde calinmaz DPwUXb1r
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Uğur Uçar: “Kimse kusura bakmasın, bu penaltı dünyanın hiçbir yerinde çalınmaz”

Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Esenler Erokspor galibiyeti sonrası, “Futbolcularımın hakkını kimseye yedirmem, kimse kusura bakmasın, bu penaltı dünyanın hiçbir yerinde çalınmaz” dedi.

Trendyol 1. Lig’in 31. haftasında Çorum FK, konuk ettiği Esenler Erokspor’u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Esenler Erokspor lehine verilen penaltı kararını eleştirdi. Kazanmaya devam edeceklerini kaydeden Uçar, “Çok mutluyuz. Oyuncularımı mücadeleleri için tebrik ediyorum. Aslında maç beklediğimiz gibi başladı, golü de bulduk. Ama ne hikmetse Erokspor’u maça ortak ettiler. Ama bugün Kadir Gecesi’nin hürmetine herhalde çok güzel bir gol oldu, çok mutluyuz. Takım kenetlendi, şehir kenetlendi, bir aile olduk ve inşallah bunu devam ettireceğiz. Kazana kazana gideceğiz” dedi.

Penaltı kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Uçar, “Osman Hoca’yı çok severim, saygı da duyarım ama futbolcularımın hakkını kimseye yedirmem, kimse kusura bakmasın, bu penaltı dünyanın hiçbir yerinde çalınmaz. Erok şampiyon olacaksa onlara başarılar dileriz, sezon sonunda görüşürüz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin