Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Programları Kapsamında Fener Alayı Düzenlendi.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile düzenlenen fener alayına Safranbolu protokolü de katılırken, yürüyüşe gençlerin ilgisi oldukça yoğundu.
Kaymakamlık önünden başlayan yürüyüş, Misak-ı Milli Meydanında son bulurken, gençler yürüyüş boyunca sloganlar attılar. Misak- ı Milli Meydanında bekleyen kalabalık korteji alkışlarla karşıladı. Meydanda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını ardından Safranbolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan grub, sevilen şarkıları meydanı dolduran Safranbolulularla birlikte seslendirdiler.


Safranbolu’da Fener Alayı
Kastamonu’da otomobil direğe çarptı: 3 yaralı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobilin direğe çarpması neticesinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.
Kaza, İnebolu ilçesi Kuzluk köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer B. yönetimindeki 81 BV 377 plakalı Kia marka otomobil virajı alamayarak elektrik diğerine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Emine B. ve Fatma B. yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Araçta bulunan vatandaşların bayram tatili için köye geldikleri öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


